Čokoladni užitak!
Rođendanska torta.
biskvit:
- 4 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika ulja
- 7 kašika mlijeka
- 7 kašika brašna
- 3 kašika kakaa
- prašak za pecivo
Krema:
- pola l. slatkog vrhnja
- 400 gr mlječne čokolade
- 200gr čokolade za kuhanje
- 1 margarin 250 gr
Preljev za kore
- 4 dcl mlijeka toplog
Izrada biskvita:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i sećer dobro izmiksati pa dodati ulje, mlijeko, zatim brašno, kakao.
Peći na laganoj temperaturi. Kad se ispeče razrezati, da dobijemo 2 kore. Ja sam poduplala smjesu tako da sam dobila tri kore.
Krema:
Staviti vrhnje na vatru, ali ne da kuha, nego toliko dok se ne istopi čokolada koju smo dodali odma u vrhnje, i to ostavimo malo da se ohladi. Dok se malo krema ohladi pripremiti izmućen margarin, zatim ga sjediniti s kremom, i izraditi da bude ljepo glatka smjesa e zatim kore navlažimo i normalno filujemo a po želji ukrasimo.
Izvor: recepti.hr/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.