x

Čorba od leblebija – prijedlog za današnji ručak

 Po želji, u čorbu možete da stavite i malo kima.

Sastojci:

500 g leblebija

1 šolja ulja

1 velika glavica crvenog luka isječena na tanke kolutove

1 kašika sode bikarbone

1 kašika brašna

so, biber

sok od 1 limuna

 

Priprema:

1. Leblebije potopite u vodu prethodno veče. Narednog dana ih ocijedite, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoje oko pola sata.

2. Dobro ih isperite, stavite u šerpu i nalijte dovoljnom količinom vode. Čim voda provri, skinite pjenu, dodajte crveni luk, biber, so i ulje, pa pustite da čorba lagano vri.

3. Prije nego što je gotovo, u šerpu sipajte brašno prethodno razmućeno u soku od limuna i pustite da još malo vri.

4. Odmah servirajte. Po želji, u čorbu možete da stavite i malo kima.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.