x

Cristiano Ronaldo dobitnik FIFA-ine nagrade za najboljeg igrača u 2016. godini!

Cristiano Ronaldo najbolji je fudbaler za 2016. godinu prema izboru FIFA-e, a nagradu je dobio na ceremoniji u švicarskom gradu Cirihu. Ovo je druga nagrada za Ronalda u samo mjesec dana jer je nedavno proglašen takođe za najboljeg u 2016. godini prema izboru uglednog France Football gdje je po četvrti put dobio Zlatnu loptu.

Pored Portugalca u izboru za najboljeg igrača za 2016. godinu bili su Lionel Messi i Antonie Griezmann, a upravo on bio je daleko najveći favorit da ponese ovu laskavu titulu.

 

Takođe na ceremoniji je izabran i najbolji trener u prošloj godini, a nagrada je otišla u ruke Claudija Ranierija.

 

FIFA je za najbolju nogometašicu svijeta izabrala Carli Lloyd, najbolji treneri u muškoj i ženskoj kategoriji su Claudio Ranieri i Silvia Neid, najbolji gol je postigao Mohd Faiz bin Subri.

 

Nagradu za fair-play dobio je Atletico Nacional, dok je futsal legenda Falcao nagrađen za nevjerovatnu karijeru.

 

U izboru za najbolje fudbalere i fudbalerke te trenere učestovali su kapiteni (25 posto) i treneri (25 posto) nacionalnih reprezentacija širom svijeta, kao i odabrani predstavnici medija (25 posto) i navijači (25 posto).

 

Također, proglašen je i idealni tim godine. U njemu su Manuel Neuer, Dani Alves, Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Iniesta, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Messi i Luis Suarez.

 

Zanimljivo, iako je Antoine Griezmann bio u najužoj konkurenciji za najboljeg nogometaša svijeta, za njega nije bilo mjesta u idealnom timu.

(Vijesti.ba/Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.