x

Crna Gora destinacija sa najboljim plažama!

Crna Gora je dobitnik prestižne nagrade ovogodišnjeg sajma turizma u Rusiji MITT 2016 u kategoriji Destinacija sa najboljim plažama, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Crna Gora je, kako se navodi, i ove godine ostala jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su i očekivanja da će broj turista iz te zemlje porasti. 

 

„To potvrđuju podaci da će Montenegro Airlines obavljati tokom ljetnje sezone, odnosno od juna do septembra, saobraćaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat-Sankt Peterburg-Tivat četiri puta sedmično”, rekli su iz NTO.

 

NTO i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i privredom predstavljaju crnogorsku turističku ponudu na sajmu turizma u Moskvi, koji traje do subote.

 

“Za predstojeću ljetnju sezonu iz Rusije prema Crnoj Gori ugovoreno je oko 80 rotacija sedmično. U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio kompanija, odnosno Aeroflot, Siberia Air, Globus Air, Nord Star, Rossiya Air, Ural Air, Yamal Air, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air i Royal Flight Air”, precizirali su iz NTO.

 

Prema statističkim podacima, Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo oko 300 hiljada turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je šest odsto više nego u 2014. godini. Proječno putovanje turista iz Rusije trajalo je devet dana.

 

“Delegaciju Crne Gore predvode predsjednik Izvršnog odbora NTO, Predrag Jelušić i direktor NTO, Željka Radak Kukavičić. Predstavnici crnogorske delegacije će u Moskvi održati niz sastanaka sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i predstavnicima medija”, naveli su iz NTO.

 

U okviru prezentacije turističke ponude Crne Gore na štandu NTO svoju ponudu, između ostalog, predstavljaju turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog,Tivta, Ulcinja i Kotora, turoperator R-Tours, hotelske grupe (HG) Montenegro Stars, Queen of Montenegro, HG Budvanska Rivijera, kao i kompanije Montenegro Airlines, Beppler&Jacobson, HIT Montenegro– Hotel Maestral, Dukley Gardens i turistička agencija Explorer.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.