x

Čudesni Musa oduševio NBA skaute!

Džanan Musa iza sebe ima fantastično ljeto u reprezentativnom dresu.

Mladi 18-godišnji košarkaš je kao vođa nove reprezentacije BiH briljirao u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a i tokom ovih utakmica je bio pod budnim okom NBA skauta.

 

Džanan je najavio kako će u nekoj od narednih godina izaći na NBA draft. Najnovije informacije tvrde da je Musa znatno napredovao na svim listama i predviđa mu se visok izbor prve runde u nekom naredna dva drafta.

 

Mnogo toga će odlučiti sezona koja je pred njim. Ako u Cedeviti bude nastavio s igrama barem približnim u reprezentaciji, NBA timovi neće imati mnogo dileme i Musa će biti biran visoko već na narednom draftu, ako se odluči na prijavu.

 

Skauti koji su tokom sezone, ali i ovog ljeta pratili Musinu igru, potpuno su oduševljeni. Džanan je znatno napredovao u svim segmentima. Igra bez ikakvog straha, šutira protivnicima u lice i igra fenomenaknu odbranu, što mu znatno podiže vrijednost u najjačoj ligi svijeta.

 

Bh. košarkaš je najavio da bi već naredne godine mogao poslati prijavu za draft, pa bismo ubrzo jutra mogli dočekivati gledajući Musu kako puni koševe u NBA ligi.

 

Musa će uskoro početi pripreme za novu sezonu s ekipom Cedevite gdje će ga trenirati Jure Zdovc.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.