x

Čudo: Vuk se rodio sa 470 grama,ali se ne predaje!

Broj 10.600.573 za porodicu Grujičić veći je od Mont Everesta. Toliko dinara potrebno im je da bi njihov sin Vuk (3), koji je rođen sa 470 grama, progledao i prohodao. Kada je došao na ovaj svijet, Vuk je bio veličine dlana. Tatinog. Sa manje od pola kilograma bio je jedna od najmanjih beba rođenih u Srbiji. A nije trebalo da bude tako.

- Vuk je rođen 25. maja 2012. godine u GAK Višegradska. Do prijevremenog rođenja došlo je greškom ljekara, jer je doktorka koja je vodila moju trudnoću na posljednjem pregledu previdjela da sam otvorena tri prsta i da mi je plodova voda zamućena. U stvari, zapisala je sve u karton, ali je “zaboravila da mi kaže” - priča Aleksandra Grujičić, majka malog Vuka iz Beograda.

 

Sa 470 grama, spojenim prstićima, zatvorenim očima, problemima sa plućima i krvarenjem na mozgu odmah po rođenju ocijenjen je nulom.

 

- Ljekari su Vuka od samog starta otpisali. Imao je previše problema u startu, znali smo mi to, ali ne možeš da govoriš roditeljima svakog dana da će ti dijete umrijeti, da će biti biljka i da nam je bolje da ga stavimo u neku ustanovu jer smo mladi. Čak i kada je prošlo nekoliko mjeseci i kada se vidjelo da se dijete bori, svi su bili negativni. Mi smo pored njega bili pozitivni, mazili smo ga, pričali mu, pjevali... Plakali smo samo zbog doktora - objašnjavaju Stojan i Aleksandra Grujičić.

(24sata.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.