x

Čudotvorno kokosovo ulje za njegu ljepote!

Korištenje kokosovog ulja za hidrataciju kože i kose, u pojedinim dijelovima svijeta se praktikuje još od davnina.

Kokosovo ulje prirodno sadrži mnogo hranjivih kvaliteta. Jača kožu tako što uklanja suvišne mrtve ćelije kože sa površine. Pritom, ima antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo.

 

Također je poznato po tome što čini čuda sa kosom , rebalansira njene proteine i lako prodire do tjemena, hidrira i štiti od štete prouzrokovane spoljnim faktorima.

 

Sve više je prisutno u kozmetici i proizvodima za njegu ljepote. Pogledajte ovih top sedam tajni ljepote sa kokosovim uljem.

 

Balzam za usne - Uzmite pakovanje od iskorištene kreme i u njega sipajte kokosovo ulje. Ono je prilično čvrsto na sobnoj temperaturi i usne ga prilično lako upijaju, a također je i vrlo hidratantno. Obratite pažnju na to da ga ne stavljate u džep ili da se ne zagrije previše, jer može iscuriti ukoliko se otopi.

 

Sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju - Držite malu količinu u bočici i kada želite da skinete masnu šminku sa očiju samo zagrabite malu količinu i nanesite na oči prilikom umivanja, vrlo je efikasno.

 

Mlijeko za tijelo - Kokosovo ulje predstavlja odličan puter za tijelo. Od njega čak možete i napraviti svoj puter za tijelo.

 

Ulje za masažu - Kokosovo ulje ima prirodno umirujući miris, potpuno je prirodno i koža ga lako upija. Dodajte nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja za dodatni užitak.

 

Izravnavanje oštećenih krajeva - Uzmite istu bočicu kokosovog ulja koju koristite za uklanjanje šminke i utrljajte malu količinu na krajeve kose ili nježno natapkajte na kosu kako biste izravnali teksturu kose.

 

Protiv peruti - Zbog svog antigljivičnog i antibakterijskog dejstva, kokosovo ulje je savršeno za uklanjanje problema sa tjemenom. Jednostavno ga umasirajte u tjeme i ostavite da djeluje što duže je to moguće. Nakon toga temeljito operite kosu šamponom kako biste se riješili simptoma peruti.

 

Tretman za ispucala stopala - Nakon tuširanja toplom vodom utrljajte veliku količinu ulja na problematične dijelove. Obucite stari par čarapa i prespavajte u njima ili ih nosite što je duže moguće. Ovaj tretman će poboljšati stanje ispucale i suhe kože.

 

Izvor: Avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.