x

DALA OCU 40 DANA: Dragi moj oče, evo tebi tvoje Seke!

Seka Aleksić dala je jučer četrdesetodnevni pomen ocu Miloradu Mići Aleksiću, koji je poslije kraće i teške bolesti preminuo na Badnje veče 6. januara u lozničkoj bolnici.

Seka je na Novo groblje u Loznici stigla malo prije podneva sa suprugom Veljkom Piljikićem i bratom Nedžadom Ramićem. Prvo je svratila do cvjećare na ulazu u groblje, a u ruci je nosila pletenu korpu s hranom i pićem, koje je kasnije poslužila na Mićinom grobu. Iz cvjećare je izašla s buketom bijelih hrizantema, koje simbolizuju tužne trenutke. Seku su na grobu njenog oca već čekali članovi porodice - stric Zoran Aleksić, koji je došao desetak minuta prije bratanice sa sinom i snajkom, kao i sekina tetka Jovanka s kćerkom. Pjevačica se sa svima pozdravila i zagrlila, a onda je prišla Mićinom grobu.

 

- Dobri moj oče, došla je tebi tvoja Seka - kroz suze je tiho prozborila, prekrstila se i poljubila krst.

 

Aleksićeva je zatim očitala Oče naš, suprug Veljko je okadio grob, a onda su zajedno iz korpe izvadili žito, kolače, piće i kafu. Po pravoslavnom običaju, rodbina se na grobu poslužila hranom. Svi su zapalili svijeće i popili po čašu vina za pokoj Mićine duše. Iako je vjetar jako duvao, Seka Aleksić je s porodicom ostala više od sat vremena na Novom groblju. Nakon toga otišli su u porodični dom na zajednički ručak.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.