DANI KNJIGE, KONJIC 2014.!

18.09.2014 17:30
dani-knjige-konjic-2014-main

Centar za kulturu Narodnog univerziteta Konjic i Gradska biblioteka organizuju kulturno edukativnu -manifestaciju posvećenu afirmaciji bosanskohercegovačkog izdavaštva , univerzalnim vrijednostima knjige i literarnog stvaralaštva.

Dani knjige, Konjic 2014``, ponudit će sljedeće sadržaje:

 

-U Galeriji Narodnog univerziteta konjic, u četvrtak, 18. Septembra u 19: 30 predstavljamo roman ``Tajna bosanskog štapa`` autora Enesa Ratkušića, promotor je : prof.dr. Dijana Hadžizukić.

 

-Na Terasi ispred Gradske biblioteke u utorak, 23.septembra od 10sati otvaramao promotivni sajam bh-a izdavaštva sa edicijama: Dobra knjiga, Buybook, Dječija knjiga, Lijepa riječ, El Kalem, Zavičajna zbirka Konjic i Baština duhovnosti, a u večernjim satima, isti dan, 23.9. u Galeriji Narodnog univerziteta s početkom u 19 i 30, govorit ćemo o temi ``Kasim Prohić-velikan evropskog duha``. Sa nama su: profesor Zahid Borić i predavači  sa Univerziteta u Sarajevu: prof.dr. Senadin Lavić, mr. Kenan Šljivo i mr. Vedad Muharemović.

 

U povodu devedeset i četiri godine od rođenja najpoznatijeg konjičanina, hodoljupca, karikaturiste, scenariste, putopisca  Zulfikara Zuke Džumhura, Zavičajni muzej Konjic i Centar za kulturu Narodnog univerziteta  organzovat će radionicu za djecu u Rodnoj kuci Zulfikara Zuke Džumhura u srijedu, 24.09.2014. Radionicu će voditi akademski grafičar Dino Džumhur.Istim povodom Zavičajni muzej Konjic će u terminu od 09 do 16.30 sati otvoriti vrata depandansa Rodne kuće Zulfikara Zuke Džumhura. Pozivamo sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku i upoznaju sa fundusom iz zbirke Zukine kuće gdje će kroz stalne postavke: zbirku namještaja, fotografiju, objavljene i neobjavljene rukopise, lične stvari i naravno najznačajniji dio ostavštine karikature odati zaslužno poštovanje prema našem cijenjenom sugrađaninu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.