x

DEAKTIVIRAJTE IH: Ove aplikacije vam ``jedu`` bateriju na mobilnom!

Da li ste primijetili da baterija vašeg mobilnog telefona više ne može da izdrži od ujutru do uveče, a da je bar jednom ne dopunite. Razlog tome je što u telefonu držite brojne aplikacije koje vam ``jedu`` bateriju.

Mnogi razmišljaju da ponovo koriste stare mobilne telefone sa tastaturom, jer androidima baterija ne traje veoma dugo. Razlog što vaša baterija ne može da izdrži ni 24 sata može biti i to što ne punite mobilni telefon ispravno, ali i to što u telefonu imate aplikacije koje nenormalno troše bateriju.

 

Ukoliko ne možete da živite bez društvenih mreža i četovanja, onda će vas ovaj tekst vjerovatno razočarati, međutim, moramo da vam skrenemo pažnju na to koje aplikacije najviše troše bateriju.

 

Fejsbuk

 

Da, ni nama se ne sviđa što je to tako, ali jeste. Što je aplikacija naprednija, to sve više baterije troši. Tako da, ukoliko vam telefon skače i pišti svaki put kada vam neko lajkuje ili ostavi komentar na post, pomirite se sa tim da vam baterija sigurno neće izdržati. Isto tako, FB aplikacija ``srče`` i memoriju telefona. Zato, nemojte da se čudite ako vam telefon koči. Ukoliko možete da izdržite bez Fejsbuka dok ne sjednete za računar, možda bi bilo dobro da deinstalirate aplikaciju.

 

Google mape

 

Veoma zahtjevna aplikacija, još ako je svako malo pokrećete da biste našli ``put``, eto problema za bateriju. Ukoliko vam je još uključen i GPS... Pa, ne nadajte se da će baterija dugo trajati.

 

Fejsbuk mesendžer

 

Super aplikacija za četovanje, mnogo smajlija, stikera, gifova... Brz način da komunicirate sa svojim prijateljima, ali isto tako i da ispraznite bateriju...

 

Instagram

 

Znamo da volite da kačite fotke i provlačite ih kroz filtere, ali, tako će vam punjač trebati sve češće.

 

WhatsApp

 

Ima onih koji ne vole Fejs mesendžer ali zato obožavaju WhatsApp. Žao nam je narode, ni ova aplikacija se nije pokazala kao štedljiva kada je u pitanju baterija.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.