x

DEMBA BA ŠOKIRAO SVIJET OTKRIĆEM: Bivši fudbaler Njukasla predvidio svoju smrt?

Fudbaler kineskog drugoligaša Peking Enterprajza Čeik Tiote preminuo je u ponedjeljak, a trebalo je da uskoro dobije četvrto dijete. Tiote je preminuo u 30. godini nakon što mu je pozlilo tokom treninga u Kini. Engleski mediji su otkrili neke detalje iz života bivšeg fudbalera Njukasla.

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače je u centar britanskih tabloida došao prije tri godine. On je tada priznao da ima dvije žene. Tioke je u Britaniji živio sa ženom Madah i dvoje djece, dok se u Abidžanu oženio sa Leticijom Dukrom. On se u početku pravdao da je sve u redu, ali se kasnije predomislio i ostavio je Leticiju.

 

U međuvremenu se javila još jedna ljubavnica tadašnjeg fudbalera Njukasla Niki Mpofu, koja je otkrila da ima dijete sa Tioteom.

 

Tiote je tvrdio da prema islamskom zakonu ima pravo na četiri žene, a uskoro je trebalo da dobije četvrto dijete.

 

Njegov bivši saigrač iz Njukasla Demba Ba otkrio je da se uoči treninga dopisivao sa Tioteom. Ba tvrdi da je Tiote predosjećao da može nešto loše da mu se desi.

 

``Allah može da nas učini velikim na nebu, ne u ovom životu``, poručio je Čeik Dembi.

 

On je proveo sedam godina u Njukaslu za koji je od 2010. do 2017. godine odigrao 138 utakmica. Karijeru je počeo 2005. godine u Belgiji, u Anderlehtu, a igrao je još za Tvente i Rodu.

 

On je bio i dio reprezentacije Obale Slonovače koja je 2015. godine osvojila Kup afričkih nacija. Za nacionalni tim je odigrao 52 utakmice.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.