x

DETALJI TRAGEDIJE U NIŠU: Brat (15) ubio sestru (19)!

Niš - 15-godišnji Nemanja Đorđević iz nehata je u ponedjeljak očevim karabinom usmrtio četiri godine stariju rođenu sestru Jovanu u porodičnoj kući u Oblačinskoj ulici 65 u Svrljigu. Tragedija se dogodila oko 13,30 časova u hodniku njihovog doma. Njihov otac Jovan prethodnog dana bio je u lovu. Nemanja je uzeo pušku, u čijoj cijevi je vjerovatno bio metak koji je pogodio Jovanu direktno u glavu.

- Odjednom se nakon pucnja začulo vrištanje, plač i jaukanje ispred kuće mog zeta Jovana - skrhanim glasom ispričao je Jovanin deda Miodrag Mitić, koji živi preko puta kuće u kojoj se desila tragedija.

 

- Istrčao sam, a Jovana je već bila ubačena u automobil koji je žurio ka Domu zdravlja. Zbog težine povreda odmah je upućena ka Nišu. Nažalost, nije joj bilo spasa. Metak je pogodio u glavu, u sljepoočnicu. Cijela porodica nam je zavijena u crno. Ne znam kako ćemo da preživmo sve ovo. Sat vremena nisam mogao da povratim suprugu Snežanu.

 

Jovanina majka, Irena Đorđević (38) sve vrijeme je bila uz kćerku u kolima Hitne pomoći. Pošto su ranjenoj djevojci na putu ka niškoj bolnici otkazivali vitalni organi, ljekari iz Svrljiga koji su bili u pratnji, iz ambulatnog vozila tražili su pomoć od kolega iz Niša. Kako nam je ispričala doktorka Tatjana Mitić iz niške Hitne pomoći, odmah je upućeno vozilo koje im je krenulo u susret.

 

- Medicinske ekipe iz Svrljiga i Niša srele su se na matejevačkom putu. Pokušana je reanimacija. Učinili smo sve što smo mogli i dok smo išli ka Urgentnom centru. Povrede su bile takve prirode i težine da ništa nismo mogli da učinimo - kaže za ``Novosti`` doktorka Mitić.

 

Na licu mjesta, istražni organi su ispitivali sve okolnosti ove tragedije. Nekoliko sati ljekari Hitne pomoći su u Oblačinskoj ulici ukazivala pomoć rođacima nesrećne djevojke. Svi su bili u šoku i nevjerici šta se dogodilo i kakva ih je nesreća zadesila. Nemanja i njegova druga sestra, četrnaestogodišnja Tijana, par sati poslije tragedije još uvijek nisu znali da im je sestra podlegla povredama.

 

Nemanja je učenik prve godine mašinske škole u Svrljigu, a Tijana je osmi razred osnovne škole. Njihov otac Jovan Đorđević, zvani Kazanče, poznati je autoprevoznik iz Svrljiga.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.