x

DETALJI ZLOČINA KOJI JE UZDRMAO SRBIJU: Velja ubio Miloševića zbog droge!

Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, pao je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića (34), šefa agencije za obezbjeđenje prijestoničkih klubova! Kako „Alo!” saznaje, motiv surove likvidacije je borba za prevlast u obezbjeđivanju prijestoničkih klubova, koji su najprofitabilnije narko-tržište!

Pripadnici MUP-a Beograd su u subotu uveče, prilikom racije u jednoj kafani u Novom Beogradu, zajedno sa Veljom Nevoljom uhapsili i Mirka Miloševića (29) i četvoricu njihovih drugova.

 

- Za Miloševićem je od ranije bila raspisana potraga jer nije otišao na izdržavanje kazne. On je svojevremeno uhapšen i osuđen sa Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi zbog trgovine drogom. Osuđen je na pet i po godina zatvora, a ostalo mu je da odsluži još četiri, jer mu je pritvor uračunat u kaznu. Od četvorice mladića sa kojima su bili u kafani, njih dvojica su izašli iz zatvora na vikend odsustvo. Osumnjičenom Belivuku je određeno zadržavanje do 48 sati, poslije čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. Milošević je upućen u zatvor na izdržavanje stare kazne, dok su robijaši na vikendu i druga dvojica iz ovog društva poslije provjere pušteni - kaže naš izvor.

 

Ekspresno hapšenje Velje Nevolje, jednog od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Saleta Mutavog, uslijedilo je svega pet dana poslije ubistva u krugu dvojke, jer ga je neko najvjerovatnije odrukao!

 

- Poslije ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara, nasred tramvajskih šina u centru grada, po noćnim klubovima se šuškalo da iza likvidacije navodno stoji Velja Nevolja! Ima indicija da ga je ocinkario neko iz njegove ekipe i da je zahvaljujući tome uhapšen. Provjerava se da li su sumnje osnovane i da li je zaista umiješan u zločin ili mu je sve napakovano upravo zbog prljavog rata za prevlast u obezbjeđivanju klubova! Moguće je takođe da je Velja Nevolja htio da osveti Saleta Mutavog, što se takođe provjerava. Ubijeni karatista je ranije bio u sukobu sa Saletom Mutavim - kaže naš sagovornik.

 

Posao obezbjeđivanja splavova, diskoteka i noćnih klubova na teritoriji Beograda je izuzetno unosan, dobro plaćen i zbog toga su sukobi ponovo eskalirali.

 

- Onaj ko kontroliše obezbjeđivanje tih objekata automatski postaje vladar trgovine drogom! Zbog toga se godinama u beogradskom podzemlju dešavaju obračuni između kriminalnih grupa. Sličan vatreni obračun odigrao se u junu 2013. ispred splava „Fristajler“, kada su ranjena trojica mladića! Opšte poznato je da taj splav obezbjeđuju navijači „alkatraza“, što je smetalo suparničkom taboru „delija“. Nekoliko mjeseci prije obračuna ispred „Fristajlera”, buknuo je sukob i na splavu „Brodarac“, gdje su „delije“ radile kao obezbjeđenje, ali se situacija brzo smirila - podsjeća naš izvor iz policije.

 

Kako „Alo!” saznaje, DNK-a uhapšenog Belivuka poklapa se sa onim koji je pronađen na mestu likvidacije Miloševića. Privedeni Belivuk nije ništa govorio prilikom hapšenja. On će biti saslušan u tužilaštvu.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.