x

DIRLJIVO: Djevojka (18) koja je skočila sa mosta uputila poruku spasiocu!

Otac A. D. (18), koja je u noći između subote i nedjelje pokušala da se ubije skokom s Brankovog mosta, kaže da je njegova kćerka potražila stručnu pomoć i da teži oporavku. A. D. skočila je s Brankovog mosta, a njen život je u posljednji čas spasao slučajni prolaznik koji je alarmirao sve. Djevojka se oporavlja uz negu stručnjaka i oca.

- Tek je sada shvatila kakve je posljedice mogla da prouzrokuje samoubistvom. Ona želi da joj bude bolje, na njenu inicijativu smo ovdje, gdje će krenuti na razgovore i u dnevnu bolnicu - priča za ``Blic`` Aleksandar D. dok sa ćerkom čeka doktora u Institutu za mentalno zdravlje.

 

A. D. je kobne večeri skočila s Brankovog mosta, ali je spasena brzom reakcijom prolaznika.

 

Dok smo pričali telefonom s ocem djevojke o momku koji joj je spasao život, ona se uključila u razgovor i samo kratko rekla: ``Hvala mu puno``.

 

Otac mlade djevojke želio je da podijeli priču njegove kćerke sa našim čitaocima, u nadi da će ohrabriti i druge koji se nalaze u sličnoj situaciji da reaguju na vrijeme.

 

- Moja kćerka prati od posljedica depresije i trauma koje su se dešavale 17 godina unazad. Razdvojili su je od mene dok je još bila beba. Prvo ju je zlostavljala baka sa majčine strane kod koje je živjela. Još odmalena ju je tjerala da krade, vezivala je i tukla - potreseno započinje otac.

 

Prema njegovim riječima, djevojčica je bila godinama u strahu, od svih je krila šta se dešava. Dok mu prošle godine, kako kaže, nije priznala da ju je sek*ualno zlostavljao očuh.

 

A potom je uz pomoć oca otišla u Institut i tamo se povjerila psiholozima. Od avgusta prošle godine vodi se postupak protiv očuha.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.