x

DIRLJIVO Sergej Ćetković: Evo zašto sam usvojio dvije djevojčice!

Talenat, ali i ličnost Sergeja Ćetkovića cijene ljudi širom regiona, jer je poznat kao dobrodušan čovjek, a ``porastao je u očima`` javnosti, kada je usvojio dvije djevojčice.

Organizacija ``UNICEF``, koja se bori za dječija prava, pozvala je Sergeja kako bi učestvovao u akciji ``Svako dijete treba porodicu``, tokom koje se pričalo o tome kako svako djeca nisu sazlužila da rastu u Domu, već da je svako od njih zaslužio da ima svoju porodicu, prenosi radio ``Slobodna Evropa``.

 

Sergej je iznio svoje mišljenje o ovoj temi, koja je dirnula prisutne.

 

- Pošto nisam od onih koji će konstantno biti u medijima i pričati o svom slučaju, mislio sam da će biti dovoljno da svi oni koji razmišljaju o tome vide moju sreću i sve ono što sam uradio i što mi se dešava. Pričam o najpozitivnijoj stvari - postati roditelj i da će to biti, na neki način i njima podstrek, pomoć i da će iz mog slučaja naučiti šta treba da rade dalje. Apelujem na sve ljude koji razmišljaju o hraniteljstvu, a na prvom mjestu o usvajanju, da potraže stručnu pomoć u smislu razgovora u institucijama, kao što su centri za socijalni rad. Meni je to bilo od pomoći i ono što je, najbitnije da sami donesu tu najveću, po meni, odluku u životu. Naravno, uz podršku svojih najbližih, svojih porodica i da krenu. I da je njihova i sreća te djece bitnija od onoga `što će reći ljudi` ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savjet i podijelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba da čine dalje. Ali ima i onih koji toliko tiho pričaju o tome jer se boje da to neko ne čuje, da pričamo uopšte o tome. Uvijek sam se trudio da ne slušam sredinu, da idem svojim putem i da sebe činim što srećnijim i ispunjenijim - rekao je Sergej i tako još jednom pokazao veličinu svoje ličnosti.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.