x

DIRLJIVO: Znala je da umire, ali nije imala kome da ostavi sina. A onda se desilo čudo...

Kada je Triša Samers saznala da je njen rak jetre u terminalnoj fazi, glavna briga joj je bila kome će da ostavi osmogodišnjeg sina Veslija. Ova samohrana majka nema porodicu koja bi mogla da vodi računa o njemu, ali bila je odlučna i našla je nevjerovatno rješenje. Veslija će uzeti njena omiljena medicinska sestra Triša Siman, koja već izvijesno vrijeme želi da usvoji sina. 

- On je sve što imam, i sada moram da ga ostavim, To je veoma teško. Osjećam se loše što mu to radim, ali on mi kaže : ``Mama, nisi ti kriva`` - priča Triša, koja ima 45 godina i umire od raka jetre.

 

Triši je rak dijagnostikovan prošlog proljeća, i od tada je brinulo šta će biti sa Veslijem. Ali rješenje je pronašla na nevjerovatnom mjestu - u bolnici u kojoj je više puta ležala. Medicinska sestra sa kojom se posebno zbližila, njena imenjakinja Triša Siman brinuće o njenom sinu.

 

Čim je sestra ušla u njenu osbu, ova samohrana majka je znala da je ta žena posebna.

 

- Čim je ušla, osjetila sam osjećaj utjehe. Čudno je, nikad ranije se nisam tako osjećala. Odmah sam pomislila, ona će voditi računa o meni. Ona je ta - prisjeća se Triša Samers.

 

Simanova se više puta brinula o Samersovoj, a kada je jedne večeri ušla u njenu sobu mislila je da će se samo pozdraviti sa svojom omiljenom pacijentkinjom. A onda je uslijedio šok - umiruća maka je pitala sestru da li će brinuti o njenom djetetu ako umre.

 

- Mislim da mi je pala vilica - prisjeća je brižna medicinska sestra svoje reakcije. Ona je odlučila da ovo pitanje prenese svom mužu i da zajedno sa njihovo četvoro djece odluče šta će da rade. Ispostavilo se da su oni već neko vrijeme željeli da usvoje dječaka, ali nisu mislili da će se to desiti na taj način.

 

Porodica je rekla ``da``, i pozvali su Trišu i malog Veslija da žive sa njima. 

 

- Željeli su da budemo zajedno, i da prođu kroz ovo putovanje sa mnom - kaže Samersova, koja je prihvatila njihovu ponudu, i sada svi žive zajedno. Tri kćerke i sin porodice Siman uživaju družeći se sa malim Veslijem, a posebno je srećan najmlađi sin Simanovih, koji je dugo bio jedini dječak u porodici.

 

Pred Veslijem je sada velika bitka, ali zahvaljujuće dobroj medicinskoj sestri, neće morati kroz sve da prolazi sam.

 

- Do sada nisam imao nikoga. Nikoga osim tebe, mama. Do sada - kaže Vesli. 

 

Ne samo da će ova nova porodica moći da brine o dječaku, već će sada imati s kim  da podijeli uspomene na majku, kada je jednog dana ne bude bilo.

 

- Moći ćemo da mu kažemo da smo je i mi voljeli. I mi smo je voljeli - priča Simanova, a majka sada može da bude spokojna jer je svjesna toga da je donijela pravilnu odluku. 

(zena.blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.