x

DIZELSKI VW LUPO napucan na 500 KS ponizio BMW 335d na utrci ubrzanja!

Ovaj vlasnik vidio je potencijal tek oko tonu teškog VW Lupa te je odlučio od istog napraviti automobil za utrke ubrzanja. Serijski motor zamijenio je sa 2,0-litrenim TDI motorom kojeg je pojačao na vrtoglavih 500 KS, pa ovaj Lupo 402 metra prelazi ispod 11 sekundi!

Volkswagen Lupo mali je gradski automobil kojeg je njemački proizvođač proizvodio do 2005. godine. U svom serijskom izdanju teško može parirati većini automobila na cesti, a posebno BMW-u 335d. Ipak, ovaj vlasnik vidio je potencijal tek oko tonu teškog Lupa te je odlučio od istog napraviti automobil za utrke ubrzanja. Za početak, serijski motor zamijenio je sa 2,0-litrenim TDI motorom kojeg je dodatno modificirao pa sada broji 500 KS! Međutim, dorade tu nisu stale. Za bolji prijenos snage vlasnik je odlučio ugraditi pogon na sve kotače, pa se tako ovaj Lupo ispaljuje poput rakete. Utrku ubrzanja, odnosno 402 metra prelazi za manje od 11 sekundi! Tako je ponizio i tunirani BMW E92 335d čiji je 3,0-litreni dizelski motor pojačan na 480 KS, ali ni to nije bilo dovoljno.

 

Još jedan Bavarac koji je ``pao`` u dvoboju je i BMW E46 330d. Iako je napucan na čak 530 KS, nije imao šanse protiv ovog Lupa.

 

Izvor: Jutarnji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.