x

DJECA OBJASNILA: Hrvatske košarkašice zajedno sa Srpkinjama slavile ulazak njihovog tima u finale!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igračice do 18 godina starosti plasirala se u finale Prvenstva Evrope, ali se najljepši detalj desio poslije meča u Šopronu. Po dolasku u hotel, nakon pobjede nad braniocem trona, Francuskom, u polufinalu, srpskim juniorkama doček su priredile vršnjakinje iz Hrvatske. A onda je počelo zajedničko slavlje.

Uz pjesmu Kolonije ``Svijet voli pobjednike`` pjevalo se i skakalo. Upravo ta scena najbolje pokazuje da su ove djevojčice iznad svih dešavanja koja su pokvarila ili kvare odnos dvije države i dva naroda.

 

Ovome dodajmo, da je na dan kada su u Srbija i Hrvatska obilježili 22. godišnjicu vojno policijske akcije ``Oluja`` ( jedni komemoracijama i sjećanjem na stradale i prognane, a drugi slavljem za Dan pobjede), voljom žrijeba na Evropskom prvenstvu za košarkašice starosti do 18 godine sastale su se baš Srbija i Hrvatska... Petog dana avgusta 2017. godine bilo je (82:66) za Srbiju.

 

Sa tribina male dvorane u mađarskom Šopronu tokom meča je odjekivalo ``Oluja, Oluja...``, iako djevojčice koje su se sportski borile na terenu nisu bile ni rođene te 1995. godine...

 

Samo sedam dana kasnije Srbija je napravila čudo, pobijedila Francusku (66:48) i plasirala se u veliko finale, a ispred hotela srdačno su ih dočekale drugarice iz Hrvatske pjevajući im pjesmu koju podjednako dobro znaju mladi iz Zagreba i Beograda.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.