x

DOKLE VIŠE? Upravo potvrđena vijest kako je od srčanog udara preminula slavna glumica!

Slavna američka glumica Carrie Fisher, poznata po ulozi princeze Leije u ``Ratovima zvijezda``, preminula je u 61. godini nakon srčanog udara. Glasnogovornik njene porodice u saopćenju je u ime njene kćerke Billie Lourd priopćio je da je Fisher preminula u 8.55 sati po lokalnom vremenu, prenosi ``People``. 

Fisher je letjela od Londona u Los Angeles u petak, 23. decembra kada je doživjela srčani zastoj. Odmah je prebačena u obližnju bolnicu, u kojoj je poslije i umrla. Posljednje dane provela je na aparatima jer nije mogla samostalno disati. 

 

Fisher je kćerka glumice Debbie Reynolds i pjevača Eddieja Fishera. Prve korake u glumi napravila je na Broadwayu kao tinejdžerka u predstavi ``Irene``. Na ekranima se pojavila 1975. godine u kratkoj drami ``Šampon``, a već u 19. godini je dobila ulogu u ``Star Warsu``. Bila je princeza Leia po kojoj je pamti cijeli svijet.

 
Ova uloga pratila je cijeli život i mnogo je voljela osobine princeze. Jedna je od rijetkih poznatih ličnosti koja je otvoreno govorila o svojoj mentalnoj bolesti - bipolarnom poremećaju i zloupotrebi droga, te je priznala kako je koristila kokain kada je snimala film ``The Empire Strikes Back``.
 
 
Glumila je i u filmovima ``The Blues Brothers``, ``When Harry Met Sally``, ``The `Burbs`` i ``Hannah and her Sisters``. Trebala se pojaviti i nastavcima Star Warsa. 
 
 
Napisala je i memoare ``Razglednica s ruba`` u kojima govori o ovisnosti i liječenju, a koji su ekranizirani. U tom filmu glumi uz Meryl Streep koja je njen alter ego. Film je nagrađen BAFTA nagradom za scenario. 
 
 
Fisher je pisala i novele. Iza sebe ima jedan brak sa pjevačem i tekstopiscem Paulom Simonom koji je trajao godinu dana, te je bila u vezi sa Bryanom Lourdom s kojim ima sina Billija Lourda.
 
 
Prošlog mjeseca otkrila je kako je imala tromjesečnu aferu sa Harrisonom Fordom koji je s njom snimao originalnu verziju Star Warsa. Otkrila je ovo u svojoj novoj knjizi koju je napisala na osnovu dnevnika koji je vodila dok je bila na setu 1976. godine. Ona je tada imala 19 godina, a Ford 33 godine. Bio je u braku i imao dvoje djece.
 
(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.