x

ĐOLE ŠOKIRAO IZJAVOM: Nikad neću oženiti Vesnu!

Đole Đogani jedan je od rijetkih na muzičkoj sceni koji se može pohvaliti da ne osjeća krizu jer radi svakog vikenda, uglavnom u dijaspori. U godini kada slavi jubilej - 25 godina karijere, denser bez dlake na jeziku priča o stvarima o kojima dosad nije imao priliku nešto da kaže, ali i o ličnostima koje su nekad radile s njim, a sada se toga stide.

- Auu, brate, zar već ima 25 godina?! Mnogo je to, ali dobro, prolazi vrijeme - kaže Đole na početku razgovora za Kurir Stars.

 

Hoćeš li obilježiti jubilej?

 

- Spremam dokumentarac u kom ću prikazati sve o svom radu. Ne volim ja te proslave, promocije, rođendane i ta obilježavanja. U karijeri sam radio s najvećim zvijezdama, kao što su Brena, Ceca, Dragana Mirković, Zdravko Čolić, i svi oni će se naći u tom filmu. To je po meni dovoljno za obilježavanje jubileja.

 

Ko je od njih najprofesionalniji?

 

- Svakako Zdravko Čolić. On je prava zvijezda po načinu na koji je gradio karijeru i kako to i danas funkcioniše. Nema ga puno u medijima, nema skandala, tračeva.

 

S kim sa estrade se družiš?

 

- Vjerujte, nemam nijednog prijatelja sa estrade. Družim se s ljudima koji nemaju veze s muzikom. Taj svijet je čudan, pa lijepo sam ja u pjesmi „Čekaj me kod kolima“ rekao „estrada je ko buvlja pijaca“. Svi mi smo na tom buvljaku, prodajemo šta stignemo i kome stignemo.

 

Željko Joksimović ti je pjevao prateće vokale devedesetih godina?

 

- Jeste, to je bilo za pjesmu „Ako si jak“! S njim je prateće pjevao i Oliver Njego. Evo, otkriću vam da je trebalo čak da ja budem menadžer Željku Joksimoviću, procijenio sam da će on biti velika zvijezda, a sa druge strane, već sam bio u lošim odnosima sa Slađom, grupa nam se raspadala. Sa Željkom sam imao jedan razgovor na tu temu, ali... I tada je bio isti kao sad, pun sebe, nadmjen. Ne mislim da je to nešto loše, ali meni je odmah bilo jasno da neću moći da sarađujem s njim jer sam navikao da ja odlučujem o svemu, ako već vodim nečiju karijeru.

 

Ima li još neko od muzičara koji su sada poznati, a da su radili za grupu Đogani?

 

- Kako da ne. Vlado Georgiev je radio s nama, to je bilo dvije godine prije razlaza sa Slađom. Doveo ga je Rođa Raičević i on je nešto odsvirao na klavijaturama, super je ispalo. E, onda su ga skoro u jednoj emisiji pitali za to, a Vlado je rekao da nije tačno. Ne razumijem ga, je l‘ njemu ispod časti što je odsvirao jednu dionicu za Đoganija?

 

Priča se da si ti finansirao otvaranja i sređivanje vrtića bivšoj ženi Slađi Delibašić?

 

- Nisam joj ja otvorio, ali jesam joj dosta pomagao vizuelno, razumijem se u dizajn. Slađa je sama finansirala radove, ali ja sam uvijek tu za nju, naše ćerke i unuku. Šta god im treba, mogu da traže od mene.

 

Znači, pomogao bi Slađi finansijski ako joj zaškripi?

 

- Što da ne? Ona je moja bivša žena, imam djecu s njom. Meni je nenormalno da joj ne pomognem ako joj zatreba i ako već mogu. Mi smo u odličnim odnosima, puno mi je srce kad se okupimo svi zajedno, kao nedavno na moru. Nema ljepšeg osećaja za mene, kakvi milioni i druge gluposti.

 

Ko je bolja riba, a ko bolji čovjek?

 

- Ne mogu ja da gledam na takav način... Vesna mi je legla svakako, u smislu da je dobar čovjek, razumjela me kad mi je trebala podrška. Slađa me nije razumjela, nego me odbacila u tom periodu. Rekla mi je da nemam više šta da tražim sa 40 godina na sceni, da se povučem i budem joj menadžer. Htjela je da ona vodi cijelu priču, iako sam ja radio pjesme i sve ostalo.

 

Neki kažu da je Vesna previše povučena...

 

- Pa jeste malo. Izgleda kao avion, ali nije od onih koje se busaju, nije prodorna kao Jelena Karleuša, koja sve ostavlja bez daha kad se pojavi. Ali Vesna ima sve ostale kvalitete, dobro pjeva, dobar je čovjek, vole je ljudi.

 

Slađa je izjavila da si je varao s Vesnom.

 

- Možda je to Slađa rekla u afektu, ali to nije istina. Vesna i ja smo prvo počeli da sarađujemo i tek poslije godinu i po dana smo počeli da se zabavljamo. To je cijela istina.

 

Zašto se još uvijek nisi vjenčao s Vesnom, znači li to da nju ne voliš kao Slađu?

 

- Ma ne (smijeh). Nema to veze, shvatio sam da je brak kao nekakav ugovor koji potpisuješ, a obavezuješ se da ćeš s živjeti s nekim do kraja života. Pa ko to može da garantuje? Vesna i ja ovako odlično funkcionišemo.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.