x

DOLIJAO U NJEMAČKOJ: Uhapšen ubica Jelene Marjanović?

Katalin Dorinel Čolpan (40) priznao ubistvo Karoline G. u Njemačkoj, ali ga tragovi i način izvršenja povezuju i sa žrtvom u Austriji, a gotovo sigurno i sa ubistvom pjevačice u Borči.

Nemačka policija prije nekoliko dana uhapsila je rumunskog kamiondžiju Katalina Dorinela Čolpana (40). On je uhapšen zbog ubistva Karoline G. Njegov DNK pronađen je i na tijelu žrtve u Austriji Lusil K., a konačan spisak žrtava monstruoznog ubice tek treba da bude utvrđen. Čolpan se sumnjiči da je djevojku ubio i u rodnoj Rumuniji, a sumnja se da je svoj krvav trag ostavio i na nasipu u Crvenki gdje je ubijena Jelena Marjanović.

 

- Njemačka policija obavijestila nas je o njegovom hapšenju. Nijemci su riješili da istragu dovedu do kraja i da sve potencijalne žrtve ovog serijskog ubice budu identifikovane. Istraga je, osim u Njemačkoj, već proširena i na Austriju i Rumuniju, jer i tamo ima slučajeva nestalih djevojaka, a sumnja se da je Čolpan umiješan u njihove nestanke. Naravno, dio te sada već evropske istrage postala je i Srbija, zbog ubistva Jelene Marjanović, koje je preslikano ubistvo Karoline G. u okolini Frajburga - kaže izvor iz MUP Srbije.

 

On navodi da su im kolege iz Njemačke poslale više zahtjeva. U Beograd preko Interpola iz Njemačke treba da stignu uzorci DNK, ali i mnoga pitanja na koja srpska policija treba da pošalje odgovore.

 

- Sada mora da se utvrdi tačno kretanje Rumuna, treba pregledati sve snimke sa granice i naplatnih rampi, napraviti tačnu mapu njegovog kretanja i vezati ga za mesto ubistva u Srbiji -  kaže izvor za Srpski Telegraf.

 

Ono što upućuje na Čolpana jeste ``potpis`` ubice - način na koji je ubijao svoje žrtve. I u Njemačkoj i u Austriji ponovio se taj model, žrtve su bile mlade žene koje je napadao na usamljenim mestima i ubijao ih udarcima gvozdenom šipkom u glavu.

 

- Djevojke su ubijene dok su trčale pored rijeke, a usmrćene su sa više udaraca tupim predmetom po glavi, isto kao i Marjanovićeva. On je priznao ubistvo Karoline G. u Njemačkoj, ali je odbio svaku vezu sa ostalim ubistvima iako ga za neka, poput smrti Lusil K, terete veoma čvrsti dokazi. Međutim, prema nekim informacijama, blizu toga je da prizna i druge likvidacije - tvrdi sagovonik beogradskog medija.

 

Podsjetimo, Jelen aMarjanović nestala je 2. aprila prošle godine, dok je trčala duž nasipa u Crvenki.

j(Srpski telegraf)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.