x

DRAGANA KRKIĆ PROLAZI KROZ PAKAO: Porodilji prijetili zbog ispovijesti!

Dragana Krkić (33) iz Ćićevca, kojoj je nerođena beba umrla u stomaku dok je u Opštoj bolnici u Kruševcu čekala slobodan termin za carski rez, jučer je preživjela još jednu psihičku torturu jer su se sestra, ljekari i direktorka bolnice obrušili na nju zbog ispovijesti. 

- Doktorka Ruška je uletjela u sobu kao furija! Trgla me je iz sna, bila sam paralisana od straha! Urlala je: „Odakle tebi pravo da moje ime povlačiš po novinama?! Da li znaš da imam porodicu!“. Kada sam joj uzvratila: „Vi ste meni uništili porodicu! Izgubila sam zdravu kćerku zbog vas i vaših kolega!“, ućutala je i otišla. Poslije nje je došla sestra Jelena i ljutito me pitala: „Kako sam ja to bila neljubazna prema tebi?!“. Vrhunac torture bio je kada je došla direktorka i očitala mi bukvicu zato što sam svoju muku ispričala novinarima - utučeno priča za „Alo!” Dragana Krkić.

 

Nesrećna porodilja je jučer otpuštena iz bolnice i poslije toga je otišla u policiju da podnese novu krivičnu prijavu protiv svih članova dežurne ekipe jer je 14. decembra nisu pregledali kada se žalila na jake bolove u stomaku.

 

- Te noći sam se bukvalo previjala od bolova! Osjećala sam napetost u stomaku i preponama. Molila sam dežurnu sestru Jelenu da zove ljekara govoreći joj da se beba uznemirila i da je porođaj vjerovatno na pomolu. Ućutkala me je govoreći da su svi u sali, „da imaju četiri carska reza i jedan epidural“. Tutnula mi je u usta neku tabletu, od koje sam se ošamutila i zaspala! Probudila sam se tek sutradan ujutru. Nije mi jasno zašto su me umjesto da me porode uporno kljukali tabletama i držali u krevetu. Pitam se poslije svega šta mi je to dala da popijem i da li je upravo ta tableta bila kobna za moje dijete? - ogorčeno priča Dragana Krkić.

 

Njena sestra Aleksandra kaže da nova krivična prijava, osim dežurne sestre, tereti i doktorku Rušku i načelnika ginekologije, jer su kobne večeri bili dežurni, ali ništa nisu preduzeli da spriječe tragediju.

 

- Doktor Zoran Hadži Ranđelović, koji je mojoj sestri vodio trudnoću i bio u bolnici kobne noći, nije suspendovan poslije prijave, već radi kao da se ništa nije dogodilo! Da li treba još nekome da oduzme život? Zahtijevam da se ispita šta je to dežurna sestra dala Dragani da popije! Kako je uspjela da zaspi poslije toga ako je beba bila veoma uznemirena? Kad već rođenu sestru nisam mogla da zaštitim, apelujem na nadležne da spriječe novu tragediju - kaže Aleksandra Krkić i poručuje da neće odustati dok istinu ne istjera do kraja.

 

Tužilaštvo vodi istragu povodom ovog slučaja, a uključila se i inspekcija Ministarstva zdravlja.Iz bolnice se nisu oglasili.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.