x

DRAMA NA VJENČANJU: Na slici svi izgledaju nasmijani i sretni, ali sestra je imala tajnu...

Pokušavala je izgledati elegantno, ali bio je to težak zadatak za jednu ženu, koja je po svaku cijenu htjela biti na sestrinom vjenčanju.

Naime, na vjenčanju je imala trudove.

 

Učiteljica u osnovnoj školi, Lucy Morris (29) ujutro se probudila s kontrakcijama, ali je hrabro stavila osmijeh na lice i ništa nije rekla sestri Emmi (26), koja se tog dana udavala.

 

Iako su bolovi tokom dana postajali jači, ona je izdržala ceremoniju, čak je sa osmijehom pozirala fotografu. Na svečanosti poslije vjenčanja, bolovi su postali tako jaki da su je odvezli u bolnicu, gdje je rodila bebu Izzy.

 

- Htjela sam vidjeti kad moja sestra kaže ‘Da’, a nisam htjela ni skrenuti pažnju na sebe porodom. Termin za porod je bio sedam dana prije datuma vjenčanja, ali nisam ni pomišljala da ću imati trudove tokom vjenčanja. Ne znam kako sam izdržala ceremoniju, bila sam u agoniji.

 

- Beba Izzy je zamalo zasjenila mladu, ali obećala sam sestri da ću bez obzira na sve biti tu.

S obzirom da se vjenčanje bližilo, a termin poroda prošao, Lucy je pokušala i neke trikove kako bi se prije porodila, ali ništa nije uspjelo.

Njen termin za porod je došao i prošao, a sedam dana poslije, na dan vjenčanja, probudila se s bolnim kontrakcijama.

 

- Nisam mogla vjerovati da beba ima taj ‘tajming’, ali bila sam spremna hrabro sve podnijeti i tako sestri ne uništiti veliki dan. Bila sam u takvoj agoniji, ali samo sam se molila da vodenjak ne pukne prije nego se vjenčaju.

 

- Na slavlju nakon vjenčanja, odmah poslije prvog zalogaja, osjetila sam jake bolove i vodenjak je pukao.

 

Trinaest sati kasnije rođena je Izzy koja sada ima devet sedmica.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.