x

DRAMA U LAZAREVCU KOD BLACA: Supružnici u zadnji čas spašeni od STRAVIČNE SMRTI!

Brzom intervencijom na terenu više ekipa Doma zdravlja Blace u pratnji zimske službe JKP Blace uspjeli su da spase od smrzavanje dvoje starijih lica starosti preko 80 godina u blačkom selu Lazarevac. U razgovoru sa direktorom Doma zdravlja Blace, dr Radoljubom Dunjićem koji je takođe bio na terenu u akciji spašavanja, saznali smo da su pacijenti nađeni u dosta lošem stanju sa velikim promrzlinama i da su nakon ukazane prve pomoći i potrebne ljekarske intervencije poslati na dalje liječenje u Prokuplje.

- Nakon poziva iz Lazarevca gdje su nam javili da su dve starije osobe pronađene smrznute u snijegu,  odmah smo reagovali i naša ekipa u pratnji zimske službe JKP Blace stigla je do lica mjesta. Nakon utvrđenog stanja ekipa sa terena zatražila je dodatnu pomoć tako da je na lice mjesta ubrzo stigao i sanitet u pratnji zimske službe JKP Blace.

 

Pacijenti su uz pomoć više ekipa Doma zdravlja Blace  i zimske službe JKP Blace doveženi u Dom zdravlja Blace, gdje im je ukazana lekarska pomoć nakon čega su upućeni i sanitetskim vozilom Doma zdravlja u Blacu upućeni na dalje liječenje u Prokuplje, saznajemo od direkotra Doma zdravlja Blace, dr Radoljuba Dunjića.

 

Doktor Doma zdravlja Blace, Hadži Dragan Ilić rekao  nam je da su pacijenti koje je iz snijega u kuću unio komšija, bili  zatečeni bez svijesti i da im je zdravstveno stanje nakon ukazane pomoći u znatno boljem stanju u odnosu na trenutak kada su nađeni.

 

Kako smo dalje saznali radi se o dvoje supružnika, M.S (1929.godište) i M.J(1930. godinšte) koji žive u Lazarevcu. M.S koji je inače slijep, nakon izlaska u dvorište pao je u snijeg, a ubrzo potom supruga koja je krenula da mu pomogne ostala je takođe u snijegu.

 

Pretpostavlja se da su zaleđeni u snijegu bili par sati. Zajedničkom akcijom Dom zdravlja Blace sa dvije lade nive i sanitetskim vozilom u pratnji zimske službe JKP Blace došao je do njih ukazao im prvu pomoć, nakon čega su zdravstveno zbrinuti u Domu zdravlja Blace i poslati na dalje liječenje u Prokuplje.

(Tekst i Foto: Gorica Šegović/Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.