x

DRAMATIČAN PRIZOR U SARAJEVU: Žena s bebom u naručju blokirala saobraćaj u znak protesta zbog rada ljekara!

Mlađa žena večeras je oko 20 sati sjela na cestu ispred sjedišta Predsjedništva BiH sa bebom u naručju.  Vozilo hitne pomoći odvezlo je bebu, a Iman Sara Agić je kazala da se na ovaj očajnički potez odlučila jer je nemoćna da bilo šta drugo uradi optužujući ljekare da su joj uništili život i zdravlje. 

``Širite ovu istinu dalje. Pitajte zašto se ova bolest ne registruje, ko nas to ubija``, poručila je.

 

``Tri godine ne prestajem povraćati``, kazala je ona,  a policija ju je oko 21:30 na silu utjerala  u vozilo.

 

 Saobraćaj je bio blokiran u svim trakama osim u jednoj, onoj koja vodi tramvajskim šinama. 

 

Inače, 35-godišnja Iman se s molbama za pomoć javljala i ranije žaleći se da trpi nesnosne bolove i da stalno povraća. Neki od njenih problema su bronhijalna astma, gastralgija, erozivna gastropatija, dislipidemija i druge dijagnoze koje su postavljene u nekoliko navrata.

 

Na svom Facebook profilu objavljivala je brojne nalaze, a u posljednjem postu zamolila je svoje prijatelje da dođu po bebu kako se ne bi smrzavala.

 

``Ja ću ostati ovdje dok se nešto ne promijeni. Neka me pregaze tenkovi, neka me polome specijalci – ne bi bio prvi put, neka me nišane snajperi… Lijepo sam rekla ili mi pomozite ili me eutanazirajte``, napisala je.

 

Navela je i svoje zahtjeve od vlasti: novac za liječenje; registraciju porfirije kao bolesti u BiH; zatim da svakoj majci novorođenčeta koje ostaje u bolnici omoguće krevetni smještaj u bolnici i pristup bebi kad god može i želi; ukidanje sobe za izdajanje na Neonatalnoj na Jezeru i omogućavanje porodiljama da dobiju kabine za te potrebe; donošenje pravila o izvoženju umrlog pacijenta s krevetom odmah nakon nastupanja smrti; ukidanje besmislenog hodanja na blagajnu za sve i drugo.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.