x

DRAMATIČNA PROMJENA VREMENA: Meteorolozi upozoravaju, moguće su velike štete, čak i ljudske žrtve!

Najavljeni frontalni poremećaj vremena već je stigao, prema najnovijim izvještajima, ima jakih udara vjetra i nevremena.

Ovaj frontalni poremećaj, kako se očekuje, jačat će ulaskom u zemlje naše regije, pri tome bi se sutra mogla početi stvarati ciklona nad srednjim i južnim Jadranom i premještati se u noći na četvrtak i tokom četvrtka nad zemlje Balkana, objavljeno je na poznatoj Facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna.

 

Ima i jedna zanimljivost: ova jaka promjena vremena je dio uragana koji se zvao Gonzalo, što je inače rijetka pojava da baš do nas ovako nešto dođe.

 

Dakle na kopnu Hrvatske, u Bosni Srbiji te ostatku kopna Balkana građani trebaju biti spremni noćas moguće izraženo nevrijeme jak na udare i olujan vjetar koji može uzrokovati štete čak i ljudske žrtve.

 

– Osjetan pad temperature donijet će snijeg u planinama, a snijega će  biti i u nizinama Bosne te ponegdje Balkana.

 

Na Jadranu ali i u Hercegovini te u obalnim dijelovima Balkana uz kišu i grmljavinu moguće je također izraženo nevrijeme.

 

Ovo je tipična zimska promjena vremena stoga trebate znati da će između sutrašnjeg dana i nedjelje biti neprimjereno hladno s obzirom na doba godine u našoj regiji osobito jutra i večeri – navode na stranici.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.