x

DRUMELODY promovirao vinyl album AERO!

U klubu „The Loft“  sinoć je održana promocija vinyl izdanja dRUMELODY albuma  AERO, koji je objavio veliki Warner music, a čiji je autor sarajevski umjetnik Berin Tuzlić. dRUMELODY je jedinstven projekt, koji spaja muziku, animaciju i strip, pa je sinoć prikazan i videospot za pjesmu Bad sunshine koji je urađen prema Berinovom stripu DEVIL IN SIDE.

„Radio sam ono što najviše volim. Animaciju, strip i svirao bubnjeve. Sretan sam da je to otkupio Warner music jer radi se o mnogo uređenijem odnosu za umjetnike, nego što je to kod nas“, rekao je Tuzlić koji 7. marta AERO promovira u Zagrebu, u klubu Vinyl.

 

Album je dostupan na tržištu diljem zapadne Europe kao i na Deezeru i drugim muzičkim streamovima. Balerina Samra Mlinar Mandić otvorila je promociju plesnim performansom uz pjesmu SATURN. Koreografija koju je Samra kreirala bit će u budućem spotu za ovu numeru.

 

Razvojem tehnologije, posebno u elektronskoj muzici ritam mašine istiskuju bubnjare. U ovom slučaju je obrnuto, što je sinoć i demonstrirano kratkim live actom.

(Radiosarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.