x

DŽEKO NAJAVIO ODLAZAK? Još malo i reprezentacija će biti bez mene!

Nakon selektora reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića, medijima se obratio i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

``Ja se nadam da ćemo nastaviti tradiciju pozitivnih rezultata protiv Belgije na našem terenu. Što se tiče naših planova, ostavit ćemo ih za početak sutrašnje utakmice jer je Belgija jedna od najboljih selekcija u Evropi. Respektujemo ih, ali dok god imamo šanse, trebamo se boriti. Ako svaki igrač da maksimum, možemo se nadati pozitivnom rezultatu.

 

“Ne želim se vraćati na pozitivna i negativna lica. Sutra svako mora dati maksimum, a sve ostalo ne bi bilo dobro. To je najvažnije”, rekao je kapiten.

 

Džeko je dobio interesantno pitanje o potencijalnom kraju reprezentativne karijere.

 

“Još malo i reprezentacija će biti bez Džeke. Svi dođemo do perioda kada ne možemo dati sve od sebe u jednom trenutku, ali sigurno je da mogu odigrati još koju utakmicu u dresu reprezentacije”.

 

“Nisam iznenađen što Nainggolana nema, pa se nisam iznenadio. Drago mi je jer znam o kakvom se igraču radi. Mislim da igrač kao što je on može biti od pomoći. Ja se nadam da će on biti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji”, poručio je Džeko o svom saigraču iz Rome.

 

Kada je u pitanju stadion Grbavica, Džeko ističe da će biti posebne emocije kod njega, kao i još nekoliko saigrača koji su bili članovi Željezničara.

 

“Ne samo ja, i selektor i još igrača su igrali ovdje i imat će poseban osjećaj. Najbitnija u ovom trenutku je reprezentacija. Vjerujem da pojedinac ne može odlučiti utakmicu, te kao kolektiv moramo ginuti na terenu”.

 

Izvor: Scsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.