x

Da li biste boravili u hotelu koji plovi svijetom?!

Svijet je moguće obići na različite načine, vodom, kopnom,vazduhom,... I taman kada vam se čini da ništa novo nije moguće izumiti, pojavi se nešto da vas demantuje. 

Italijanski inženjer i arhitekta Đanluka Santosuos, projektovao je inovativni futuristički hotel, koji će putovati svijetom, na vodi! Ukoliko ovaj projekat bude ostvaren, to će biti velika promjena u industriji kruzera, a evo i zašto: hotel će imati ``kičmu``, odnosno moći će da mijenja oblik u skladu sa okeanskim strujama.

 

Prema ovom projektu, biće dugačak oko 800 metara, širok nešto više od šest metara, a energiju će crpjeti iz talasa i sunca. Zamisao je da plutajući hotel putuje svijetom, da se usidri u nekim svjetskim gradovima i tako putnicima ponudi jedinstveno iskustvo.

 

S obzirom na to da će hotel putovati svijetom, opremljen je i teatrom, restoranima, fitnes centrima… kako gostima ne bi bilo dosadno kad se nađu nasred okeana, prenosi mondo.rs.

 

Uzimajući u obzir ovakav dizajn, ``Morp hotel`` će postati plutajući luka, koja će kreirati vještački zaliv u kojem će čamci i brodovi moći da nađu sklonište.

 

Ono što je takođe važno je da će plutajući hotel imati samoodržive sisteme - sakupljaće kišne kapi, filtrirati ih i skladištiti, a morsku vodu će prečistiti od soli.

 

Za sada nema riječi o tome koliko bi izgradnja ovakvog hotela koštala, ali možemo da pretpostavimo da je riječ o nevjerovatno velikoj sumi novca.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.