x

Da li imamo ``luksuz`` da usred zime planiramo LJETNJI ODMOR?!

Snijeg i niske temperature, pravi su izazov za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, koji baš ovaj period godine koriste za odmor i uz to i rekreaciju.

Takvu vrstu odmora nude zimski centri kako u zemlji tako i u inostranstvu, po cijenama u prosjeku od 80 do 765 eura, a sve u zavisnosti da li birate Italiju, Austriju, Bugarsku, neku od zemalja u regionu ili jednostavno želite da uživate u svemu onome što nude crnogorske planine. Mnogi su međutim iskoristili priliku, pa su nakon novogodišnjih i božićnih odlučili da se odmaraju do kraja januara.

 

Ipak, ono što je nas interesovalo je, koliko građani mogu uštedjeti ako se odluče da već sada uplate svoj ljetnji aranžman na nekoj od destinacija u inostranstvu.

 

Naime, brojne agencije su, iako je tek januar mjesec, pripremile svoje ljetnje ponude, koje svi zainteresovani mogu već sada rezervisati.

 

Tako je npr. za putovanje u Tunis potrebno izdvojiti 239 eura za 11 dana, dok je za dvije nedjelje odmora cijena nešto visočija, i u prosjeku se kreće od nekih 259 eura. Za manje dana je potrebno i manje novca, pa će vam za osam dana u Tunisu, u prosjeku biti potrebno 179 eura.

 

Kod Crnogoraca tradicionalno, ništa manje nije traženija ni Grčka, čijim prelijepim plažama rijetko ko može da odoli, pa su pojedine agencije i za ovu zemlju već pripremile ponude. Tako se cijene aranžmana po osobi kreću još od 29 eura za odmor u trajanju od 13 dana... Za popularno ljetovalište Zakintos, cijene su takođe sada veoma pristupačne, pa već za početak ljeta možete rezervisati odmor u trajanju od 13 dana, za šta je npr. potrebno izdvojiti 55 eura po osobi.

 

Ali, postavlja se pitanje, koliko nam poslovne obaveze i cijela nezvjesnost koju one nose, dozvoljavaju da već sada isplaniramo svoj godišnji odmor. To vam zvuči jednostavno? Ipak vremena su takva da se zapitamo: da li je to moguće?

 

„Ja nemam taj luksuz da već sada razmišljam o godišnjem odmoru, jer toliko imam obaveza trenutno, da je to prosto nemoguće, a znam da su cijene za rezervacije sada niže“, priča Ivana za Kolektiv.me.

 

Planiranjem na vrijeme, možete ne samo već odlučiti gdje po najpovoljnijim cijenama provesti ljetnji godišnji odmor, već uz pomoć interneta vidjeti i šta bi tačno mogli posjetiti, i što bolje se upoznati sa odabranom destinacijom.

 

Ipak, jedan naš sugrađanin kaže da ni on nema naviku da skoro šest mjeseci ranije razmišlja gdje bi mogao na more.

 

„Mislim da smo mi takav narod da volimo sve da bude u posljednji minut, ali živimo u takvom vremenu, da mi se nekada čini da je teško bilo šta isplanirati, a ne gdje ću na more“, ističe Milovan.

 

Činjenica je da ako pojedinac već sada odluči gdje će otputovati tokom ljetnjih mjeseci, može uštedjeti. Prije svega, s obzirom da većina turističkih agencija daje mogućnost plaćanja na nekoliko mjesečnih rata, do samog polaska možete isplatiti svoj aranžman u potpunosti, i bez opterećenja uživati u odmoru.

 

„Jedne godine sam uspjela da rezervišem ljetovanje u Grčkoj, ali tri mjeseca ranije, i srećom uspjela sam sve da realizujem kako sam zamislila, iako sam moram vam priznati, baš bila opterećena, zbog zebnje da se na poslu ne desi nešto nepredviđeno. Tako se mnogo lakše organizovati, prije svega zbog novca, a ja sam čak aranžman i jeftinije platila“, objasnila nam je Milica.

 

Niske cijene se posebno odnose na aranžmane u maju, junu i septembru. Pošto se ranije bukirani aranžmani i isplaćuju prije datuma koji je rezervisan za putovanje, onda je lakše i razmišljati koliko novca ostaviti za šoping, obilazak znamenitosti,...

 

Kako se ljeto približava, tako je popust manji, stoga, počnite da razmišljate već sada o svojoj idealnoj ljetnoj destinaciji...

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.