x

Da li volite glavom ili srcem?!

Saznajte da li ste romantični ili pragmatični?

Da li volite njega ili ideju o njemu? 

Neke stvari teško priznajemo sebi, a ovo je jedna od takvih. Možda ste se u njega zaljubili “ludo”, svim srcem, a možda... Možda ste zaljubljeni u sliku koju on predstavlja, u sliku koju vam prikazuje vaš mozak, a da zapravo niste zaljubljeni u njega. Možda vam se više sviđa njegov potencijal i to kako ga drugi gledaju, nego on sam. 

 

Da li vas izluđuje njegova ličnost? 

U početku veze, partneri uvijek daju samo najbolje od sebe, ali kako vrijeme lagano prolazi, tako na videlo izlaze i neke stvari koje prije nismo imali prilike da primjetimo. Ako imate lagane napade bijesa zbog njegovog ponašanja ili vam je jednostavno neshvatljivo i odbojno iz bilo kog razloga, moguće je da ga volite upravo glavom, ali ne i srcem. 

 

Da li ga cijenite kao osobu? 

Kada nekog volite, to znači da volite tu osobu kakva god da je ona. Sa svim manama, i vrlinama. Ukoliko želite konstantno da ga mijenjate, niste iskreno zaljubljeni u njega. Ili barem ne srcem. Ljubav, ona prava, je nešto drugo, ali nikako borba između želja i stvarnosti. 

 

Da li osjećate hemiju? 

Možda on uvijek uspe da pogodi prave riječi, uvijek je tu kad vam je potrebna uteha, nema stvari u kojoj se ne možete osloniti na njega, ali bitno je pitanje da li osjećate iskre među vama? Naravno da nikada neće biti isto kao u prvim danima veze, ali ako imate posla s pravom ljubavi, osjetićete leptiriće, barem ponekad. I tu hemiju koja vas je i privukla! 

 

Da li djeluje savršeno samo na papiru? 

Možda imate uredno ispisan popis s osobinama koje tražite kod momka, na papiru, ukrašen srcima i pažljivo složen. I možda on zadovoljava baš sve navedene kriterijume. Od stepena obrazovanja, odnosa s prijateljima, ambicija do pogleda na život, ali uprkos tome, jednostavno imate osjećaj da nešto ipak nedostaje i da to nije to. Da, tada ga vjerovatno volite samo glavom, ali ne i srcem.

 

Izvor: Cosmopolitan.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.