x

Dahntay Jones zbog isključenja ostao bez dvije trećine plate, kaznu će platiti LeBron James!

Cleveland je sinoć s lakoćom savladao Toronto u prvoj utakmici drugog kruga Istoka, a utakmicu po dobrom neće pamtiti igrač Cavsa Dahntay Jones.

Trener Tyronne Lue je u posljednjim minutama pri velikom vodstvu svoje ekipe na parket poslao igrače koji imaju mizernu minutažu.

 

Jedan od njih je Dahntay Jones, 36-godišnji veteran koji je za samo tri minuta na parketu napravio nevjerovatnu glupost.

 

On je 18,7 sekundi prije kraja meča zakucao pored Jakoba Poeltla i tom prilikom mu je nešto dobacio. Poeltlovom saigraču Normanu Powellu to nije bilo nimalo drago, te se upustio u verbalni okršaj sa Jonesom, a obojica su zaradila po tehničku grešku. Jones je potom nastavio sa pričom zbog čega je dobio i drugu tehničku, odnosno isključenje sa meča.

 

To ne bi bilo toliko čudno da Jones zbog toga neće ostati bez dvije trećine plate. Ne, nije u pitanju drastična kazna u sedmocifrenom iznosu, već samo 6.000 dolara. Problem je u tome što je Jones potpisao sa Cavsima ugovor u aprilu koji važi do kraja sezone na samo 9.127 dolara i ubjedljivo je najmanje plaćeni igrač u NBA ligi. 

 

Ipak, nakon meča LeBron James je odlučio da mu plati kaznu, ali pod uslovom da takve gluposti Jones više ne ponavlja.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.