x

Dalje nema: Najnovija vijest u vezi sa Farmom!

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je jučer od Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da zbog nasilja u rijalitiju ``Farma`` koji se emituje na Televiziji Pink ``hitno i najoštrije kazni`` tu televiziju.

Jedan od učesnika tog programa Kristijan Golubović preksinoć je udario drugog učesnika nakon čega je udaljen iz programa.

 

``Prema pisanju medija, cjelokupni boravak Kristijana Golubovića u ovom programu protekao je u znaku nasilja, najviše prema ženama, ali je tek preksinoć, poslije njegovog fizičkog napada na drugog učesnika Farme odlučeno da se nasilnik diskvalifikuje``, naveo je NUNS.

 

Savjet REM-a je 16. septembra izrekao opomenu TV Pink ``zbog emitovanja neprimjerenih sadržaja`` u rijaliti programu.

 

U obrazloženju opomene ``ocijenjeno je da su psovke, vrijeđanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na djecu, i da nisu smjeli da se emituju u zaštićeno vrijeme prije 22.00, odnosno 23.00``.

 

Regulatorno tijelo je tada najavilo da će TV Pink, kao i Hepi televizija, kojoj je zbog istih razloga tada izrečena mjera upozorenja, biti strože sankcionisane ukoliko ne budu poštovali nalog Savjeta REM-a, naveo je NUNS.

 

``Podsjećamo i da je vlasnik TV Pink, krajem avgusta, najavljujući emitovanje novog serijala Farme izjavio da u poređenju sa drugim programima koji se prikazuju s etiketom rijaliti, `Farma izgleda kao balet`. Obećao je tada da će nova Farma `biti prihvatljivija urbanom gledalištu`, te da `neće imati elemente po*nografije```, navodi se u saopštenju NUNS-a.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.