x

Dama koja se bori sa aligatorima!

Posao iz snova za Ešli Lorens mnogima bi bio prava noćna mora. Ova 25-godišnjakinja svakodnevno se hrve sa aligatorima kako bi ih premjestila u sigurnu okolinu floridskog Everglejdsa.

Ešli već godinama brine o zarobljenim divljim životinjama, još otkako je maturirala. 

``Mislim da sam uspjela u onome što radim zbog svoje sposobnosti da `pročitam` životinjsko ponašanje. Ne znam da li imam neki poseban talenat za to ili je to samo nešto na šta se dobro fokusiram. Razumijevanje ponašanja životinja do određenog stepena spašava me od nepotrebnog hrvanja``, rekla je Lorens za Majami Nju Tajms i dodala kako ne bi mogla zamisliti neki drugi posao koji bi joj toliko prirastao srcu. 

``Kada su u pitanju životinje kojima je potrebna pomoć, ili životinjski svijet, to me jednostavno ispuni energijom``, kaže Lorens.

Ona se svakodnevno susreće i radi sa odraslim aligatorima, koji mogu dostići dužinu i od pet metara. Članica je tima zvanog ``Gator Boys``, čiji je rad postao tema TV-serije na Animal Planetu. 

Program prati pokušaje tima u spašavanju aligatora i njihovom premještanju u sigurnu okolinu, prije nego ih traperi ulove i ubiju. 

Američki aligatori žive na jugoistoku SAD-a, a smatra se da u Floridi i Luisijani živi više od milion jedinki.

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.