x

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici 2016.

Na Ekonomskom i Pravnom fakultetz danas je održana manifestacija ``Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici 2016``.

Svi posjetioci su imali priliku se na štandovima fakulteta, koji su bili postavljeni u auli Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta, detaljnije informisati o fakultetima koji se nalaze u sklopu Univerziteta u Zenici.

 

Osnovna ideja i svrha organizovanja je bila pomoć u izboru maturantima srednjoškolcima pri odabiru adekvatnog studija, uz promociju mogućnosti studiranja, te predstavljanje fakulteta i studijskih programa na Univerzitetu u Zenici.

 

``Danas je završni dan manifestacije ``Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici`` u manifestaciji koja traje već tri mjeseca i u toku dana smo imali posjetu više hiljada učenika``, izjavio je danas za naš radio Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja, naglašavajući da su na ovu manifestaciju pozvani učenici svih srednjih škola sa Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i drugih kantona kako bi se upoznali sa uslovima u kojima se radi i studira u Zenici, kao i mogućnostima za upis u fakultete.

 

``Ovo je mlad Univerzitet koji se vrlo dobro razvija, ima tendenciju napretka iz godine u godinu i u 16 godina rada smo došli na poziciju drugog Univerziteta u BiH prema zvaničnim podacima. Ovaj Univerzitet predstavlja jedno izazovno mjesto za studiranje``, istakao je za kraj Hašić.

 

tekst : radio zenit 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.