x

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu u Zenici!

Na Univerzitetu u Zenici organizovan je Dan otvorenih vrata kako bi se učenici srednjih škola mogli upoznati sa fakultetima i programom koji Unverzitet nudi. U direktnom kontaktu sa menadžmentom, profesorima i studentima, učenici su dobili pravu informaciju o kvalitetu obrazovanja na osam fakulteta Univerziteta u Zenici.

U zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta predstavljene su sve organizacione jedinice Univerziteta, odsjeci i nastavni programi. Iako realativno mlad Univerzitet sa tradicijom od 16 godina, u početku su se počeli razvijati kao moderna institucija. 

 

„Mi smo se počeli moderno izgrađivati kao integrisani univerzitet uključujući okvirni zakon BiH. U sklopu toga smo ukomponovali sve što je sadržano u bolonjskoj deklaraciji i na taj način izgradili kvalitetne studije što je pokazala ta prva akreditacija“, ističe Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici.

 

„Tvrdim da je UNZE najbolje organizovani univerzitet  u BiH, najbolje uslove studiranja pruža definitivno, najdalje naprijed gleda u skladu s tim i nove odsjeke i studijske programe formira, naravno sve u skladu s potrebama tržišta i zahtjeva studenata“, rekao je Denis Vejzović, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici.

 

I ove godine  najveće interesovanje maturanata odnosilo se na Pravni i Filozofski fakultet koji nude brojne studijske odsjeke. S obzirom na tržište rada, interes za tehničke fakultet je sve veći.

 

Ova visokoškolska ustanova u okviru međunarodnih projekata već je prepoznata van granica naše države. 

 

Tekst: Federalna.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.