x

Danas odluka o Mehmedu Baždareviću: Sve opcije su otvorene!

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na današnjem zasjedanju trebali bi analizirati izvještaj selektora reprezentacija BiH Mehmeda Baždarevića.

Nakon toga, čelnici NSBiH bi trebali odluku da li će popularmnom Meši biti ponuđen nastavak saradnje, odnosno novi ugovor, s obzirom da je stari istekao nakon završetka kvalifikacija za SP i utakmice s Estonijom.

 

Objektivno, šanse da Baždarević ostane na klupi Zmajeva, nakon što nije uspio odvesti naš nacionalni tim na Mundijal u Rusiju, svedene su na minimum. Većina članova Izvršnog odbora svjesna je da bi ostanak Meše na funkciji selektora odjeknuo veoma loše u javnosti, stoga je teško vjerovati da bi bili spremni preuzeti taj rizik. Ipak, potpredsjednik NSBiH Milan Sofrenić u izjavi za Dnevni avaz ocjenjuje da je ta mogućnost i dalje na stolu:

 

“Ne bih ništa preuranjeno govorio. Održat ćemo sjednicu na kojoj ćemo pristupiti detaljnoj analizi i raspravi. Potom će nas 15 donijeti najbolju moguću odluku. Sve su opcije otvorene”.

 

Sam Baždarević je već nekoliko puta istakako kako bi želio “nastaviti započeti projekat” na klupi BiH.

 

“Radili smo jako i s velikom željom, a ako ostanem na selektorskoj poziciji, radit ćemo svi još jače. Ukoliko, pak, odluče da ne radim više, Bože moj, život ide dalje”, kazao je za Avaz Baždarević.

 

Vrlo vjerovatno će se desiti ovo drugo – da Baždarević više neće biti selektor. Uveliko se spominju potencijalni nasljednici, a više nije nikakva tajna da su u krugu najozbiljnijih kandidata ostala još samo dva imena, Meho Kodro i Amar Osim.

 

Član Odbora za posredovanje i savjetovanje pri NSBiH Sead Kajtaz naglasio je koje kriterije treba ispunjavati neko ko bi sjedio na klupi reprezentacije:

 

“Ja bih birao onoga kome novac nije prioritet. Patriotizam je voema važan kod odabira novog selektora. Trebamo dovesti nekoga ko hoće sebi da stvori veliki rejting, a ne nekoga ko samo želi da zaradi. Što se tiče Mehmeda Baždarevića, on je bio radan, trudio se. No, sve to na jednu stranu, ali izostao je rezultat. To je jedino mjerilo u ovom poslu”, ocjenjuje Kajtaz.

 

Izvor: Scsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.