x

Danci u sjajnom meču pobijedili Njemačku

Rukometaši Danske pobijedili su Njemačku 26:25 u susretu Evropskog prvenstva koji je odigran u Varaždinu. Sjajan rukomet viđen je u duelu dvije elitne selekcije, a na kraju su Danci uspjeli da slome Nijemce u samom finišu.

Prvih 30 minuta igre donosi jako čvrste odbrane sa obje strane. Danci su ušli u meč sa 2:0, ali Nijemci nisu dopustili da veliki rival ode na veću razliku i meč su ubrzo uveli u egal.

Igralo se potom gol za gol, da bi u finišu prvog poluvremena Njemačka uspjela da ode na plus dva (9:7), ali Mortensen uspio da smanji rezultat na 9:8 koliko je bilo nakon odigranih 30 minuta.

I nastavak meča donosi veoma izjednačenu igru i uglavnom se igralo gol za gol. Njemačka je uspjela u 39. minuti da dođe do plus dva (15:13), ali Danci se jako brzo vraćaju i utakmica je ponovo u egalu.

Golmani su također u tim trenucima branili neke važne lopte, odbrana je reagovala jako dobro sa obje strane, a Danska u 49. minuti golom Olsena nakon dugo vremena dolazi do vodstva, 18:17

Potom se Danska uspijeva odbraniti sa čovjekom manje. Landin je sjajnom odbranom omogućio novi napad svom timu, koji preko Schmidta dolaze do prednosti od dva gola, 20:18.

Imali su Danci potom i nekoliko puta plus tri, ali Nijemci se nisu predavali. Došli su na minus jedan, ali su potom napravili greške u ključnim trenucima i pobjeda je pripala Danskoj.

Hans Lindberg je predvodio Dansku sa devet golova u ovom meču, dok je kod Njemačke Julius Kuhn postigao šest golova.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.