x

Dario Kadić spreman za `Fight Night` u Švicarskoj !

Borilački spektakl “Fight night” će se održati 26. januara u švicarskom gradu Diepoldsau pokraj St. Gallena. Dario Kadić, borac Kick-box cluba Scorpion će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovoj gali. 

„Proteklih mjesec dana sam se spremao za ovaj meč zajedno sa svojim trenerom Harisom Sipovićem, a zahvalio bih se menadžeru Mujiću koji me pozvao na ovaj spektakl. Gledao sam nekoliko mečeva svog protivnika iz kojih se jasno vidi da se radi o kvalitetnom borcu, viši je od mene,  ali ja sam spreman i učinit ću sve da pobjedim. Motiva mi ne nedostaje, jer mi pobjeda otvara vrata i na drugim turnirima širom Evrope.“ - rekao je Kadić.

 Kadića će na ovom putovanju, osim trenera pratiti i pomoćni trener Haris Radmilović, te potpredsjednik kluba Mirza Kurtović . „KBC Scorpion je u potpunosti stao iz svog borca i vjerujemo da će njegov rad doći do izražaja u narednom periodu. Poznato je da je naš klub prošlog mjeseca organizirao vrhunski borilački spektakl „Sarajevo fight 2“, a čestitke i komplimenti dolaze sa svih strana. Odlazak na ovu galu ćemo iskoristiti i za ugovaranje mečeva za Sarajevo fight 3, ali isto tako i za kontakte oko prenosa manifestacije u zapadnoj evropi.“ – rekao je Kurtović 

„Poznato je da naše društvo jako malo ulaže u sport, a individualni sportovi su u potpunosti margionalizirani. Ipak, moramo se zahvaliti ovim sponzorima koje su uvijek uz naš klub i to Auto kući Hyundai,Foto Art,Securitas,King of Ring,New Event,Max Media,restoran 4 Sobe Gospodje Safije,Crveni Taxi,Progym,Olimijski Bazen Otoka,Hotel Marsal -Bjelasnica bez kojih bi rad našeg kluba bio gotovo nemoguć.“ – kazao je Haris Sipović trener i predsjednik KBC Scorpion.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.