x

Darovi djeci osoba s umanjenim sposobnostima !

NVO altruista „SVJETLO“ za djecu čiji su roditelji osobe s umanjenim sposobnostima, upriličila je u četvrtak 17.januara,    druženje uz dječije pjesme,  ples,  igrice a i roditelji su slagali puzle kartu svijeta. Na kraju druženja, za 20-oro djece čiji su roditelji osobe s umanjenim sposobnostima,  dodijeljeni su darovi u vrijednosti od 60,00KM po jednom paketu /štedljive sijalice- dar kompanije Elektrodistribucije Sarajevo, čokolade i čokoladne bombone- dar kompanije Dolche d.o.o. te bojice, sveske i igračke koje su prikupili volonteri naše organizacije/. 

Ovom akcijom želimo obradovati najmlađe ali i skrenuti pažnju javnosti na potrebe i probleme sa kojima se susreću osobe s umanjenim sposobnostima koji imaju svoju djecu i potaći sistemsku društvenu brigu sa namjerom da preveniramo mogućnost da djeca postanu koriscnici usluga socijalne zaštite .

Prema našoj evidenciji u NVO altruista „SVJETLO“, četrnaest mladih s lakim umanjenim sposobnostima ima dvadesetdvoje djece. 

Ukazujući na postojanje djece čiji su roditelji osobe s umanjenim sposobnostima, naša organizacija je u 2012. godini u saradnji sa Mercator BH d.o.o. u M.C. Mercator  organizovala 6 prodajnih izložbi ručno rađenih radova naših članova sa kojih je dio prihoda od 930,00KM darivan je za 6 naših porodica a gradska uprava Sarajevo  je svima uručila novogodišnje paketiće, dok smo u saradnji sa H.O. Sprofondo, H.O. Nedwa i H.O. Crveni polumjesec obezbjedili za svaku poroddicu po 3 paketa sa hranom. 

S obzirom na specifičan položaj, nažalost  takve porodice nemaju sistemsku podršku društva i smatramo veoma važnim prevenirati mogućnost da i njihova djeca kada porastu budu korisnici nekog od programa socijalne zaštite.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.