x

Debeli minus će okovati Balkan, ali saznali smo kad će stići otopljenje: Izdržite do ovog datuma!

U narednih nekoliko dana popustiće jutarnji mrazevi, dnevne temperature danas i sutra biće u porastu, ali će sredinom nedjelje biti opet u blagom padu, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović.

Dnevne temperature iznad nule očekuju se posljednjih dana januara, dodao je Todorović.

 

Todorović je ukazao da narednih dana neće biti naglog otopljenja, što znači da će se led, koji ovih dana stvara probleme, postepeno kretati...

 

– U tom smislu, vremenske prilike pogoduju jer će i naredne sedmice još uvijek biti hladno vrijeme. Popustiće jutarnji i noćni mrazevi, eventualno još sutra negdje ujutru može biti između minus 15 do minus 10 stepeni, ali ne u većini mjesta – rekao je Todorović za RTS.

 

Kako kaže, dnevna temperatura danas i sutra biće u porastu, da bi sredinom sedmice opet bila u blagom padu, ali ne ispod minus 10 stepeni.

 

Posljednjih dana januara, 29, 30, 31. i početkom februara očekuje se blagi porast temperature, sa dnevnim tepemraturama iznad nula stepeni.

 

Todorović kaže i da ulazimo u period od deset relativno suhi dana, sa malo padavina, pa se slab snijeg očekuje tek ponegdje.

 

On je dodao i da će ovaj januar, kada je riječ o temperaturama, biti daleko ispod prosjeka.

 

Prošle godine prosječna temperatura je, objašnjava, bila oko nula stepeni.

 

– Ovog januara je to za sada minus 4. Sa blagim porastom krajem mjeseca, srednja temperatura biće minus 3, što je daleko ispod prosjeka. Ali moramo da sačekamo i februar da bismo procijenili da li je ova zima hladnija od prosjeka – rekao je on.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.