x

Del Piero: Juventusu je suđeno da pobijedi Real Madrid!

Legendarni fudbaler Juventusa, Alessandro Del Piero, priznao je da će najvjerovatnije biti na velikom finalu Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti Juventus i Real Madrid.

Stara dama je zadnji put prvak Evrope bila 1996. godine kada je u finalu bila bolja od Ajaxa. Iako je Juve nakon toga igrao nekoliko puta u finalu još uvijek nisu uspjeli da dođu na krov Evrope. Međutim, Del Piero vjeruje da je ovo godina Juventusa i siguran je da njegov nekadašnji tim može da savlada kraljevski klub.

 

``Prije dvije godine igrali smo u finalu protiv Barcelone i to je bio sjajan rezultat. Ove godine se ovo očekivalo jer je Juve sjajan tim. Sve je nekako na svom mjestu i znam da mogu da osvoje Ligu prvaka, u to vjerujemo svi od početka sezone. Pokazali su u ovoj sezoni sjajan timski rad, odličnu odbranu i još bolji napad``, rekao je Del Piero, te dodao:

 

``Prije više od 20 godina smo bili na krovu Evrope i to mi je najdraži trofej u karijeri. Put je bio jako sličan, u četvrtfinalu smo izbacili španski, a u polufinalu francuski tim. U finalu smo tada igrali protiv Ajaxa koji je bio najjači tim u Evropi kao što je to Real sada. Historija se ponavlja i Juventusu je jednostavno suđeno da pobijedi Real Madrid``.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.