x

Delegati napustili izbornu Skupštinu OS FBiH!

Izborna Skupština Odbojkaškog savez FBiH, koja je danas održana u Čitluku, nije mogla proći bez ``incidenata``.

Najmanje 15ak skupštinskih delegata napustilo je izbornu Skupštinu nakon što su uočili niz nepravilnosti na koje niko od ``vladajućih`` struktura nije želio reagovati.

 

- Tačno je da je priličan broj delagata napustio sjendicu izbornu Skupštine koja je danas u 12 sati počela u Čitluku - potvrdio je jedan od kandidata za predsjednika OSFBiH Emir Memić.

 

Bivši odbojkaški reprezentativac BiH koji je posljednjih mjeseci ukazivao na velike propuste i malverzacije rukovodstva OSFBiH istakao je kako je najveći problem što su ljudi radili po svom ne želeći da poštuju Statut OSFBiH.

 

- Skupština OSFBiH broji 60 delegata, a najmanje je 15ak punomoći bilo lažirano. Zahtjev da se prema odredbama Statuta ustanovi ko ima a ko nema pravo glasa odbijen je od strane predsjednika OSFBiH Miloša Jelčića. Osim toga dozvolio je glasanje trojici delegata čiji klubovi još uvijek nisu članovi Saveza s pravom glasa - rekao je Memić.

 

Uprkos činjenici da su delegati Bihaća, Petrovca, Ilidže, Bosne, Ilijaša i još nekoliko klubova napustili izbornu Skupštinu ona je nastavljena.

 

- Skupština je nastavljena, no već u ponedjeljak bit će podnijeta krivična prijava SIPA-i zbog sumnji u malverzacije koje su se desila, ali i kako bi ova agencija konačno istražila šta se to dešava u OSFBiH - istakao je Memić na kraju.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.