x

Dembele pobjegao iz Dortmunda: Nadamo se da je živ!

Francuski fudbaler Ousmane Dembele nije se pojavio na današnjem treningu Borussije iz Dortmunda.

On će, kako stvari stoje, uskoro postati novi član Barcelone i realizacija transfera je navodno već počela.

 

Katalonci su nedavno ostali bez Brazilca Neymara koji je za 222 miliona eura pojačao PSG, pa je tim s Nou Campa krenuo u dovođenje njegove zamjene.

 

Prva meta bio je Philippe Coutinho. Rukovodstvo Barce je Liverpoolu ponudilo 100 miliona eura za Brazilca, ali je njihova ponuda odbijena.

 

Nisu čelnici katalonskog velikana željeli da više gube vrijeme na pokušaj dovođenja ovog fudbalera, već su se okrenuli drugim opcijama.

 

Njihov izbor je mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele s kojim je već sve dogovoreno, a 20-godišnjak je već spreman da napusti Borussiju i nalazi se u Parizu gdje čeka dozvolu njemačkog tima da završi transfer u redove Barce.

 

To je potvrdio i trener Milionera Peter Bosz koji je istakao da se francuski fudbaler nije pojavio na današnjem treningu i da ne odgovara na telefonske pozive.

 

``Nije bio ovdje jutros i nemam pojma zašto. Probali smo ga nazvati, ali nismo uspjeli. Nadamo se da je dobro i da je živ``, rekao je Bosz.

 

Dembele se smatra jednim od najtalentovanijih mladih fudbalera u Evropi. Nije poznato koliko će tim iz Dortmunda zaraditi na njegovom transferu, ali sigurno je da će to biti mnogo veća cifra od one koju je Borussija platila Rennesu prošle godine.

 

Ovaj mladi fudbaler je plaćen samo 15 miliona eura, a sadašnji transfer bi mogao vrijediti barem pet puta više.

 

Dembele je prošle sezone odigrao ukupno 49 utakmica za Borussiju, a postigao je 10 golova uz 21 asistenciju.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.