x

Denis Stojnić dostavlja šlepere pomoći iz Holandije!

Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić je bezbroj puta pokazao kako je prije svega human čovjek, pa tek onda veliki sportista. Denis je nastojao pomagati narodu BiH bezbroj puta, za Sarajevo je učinio dosta toga, pa je i njegov posljednji gest za svaku pohvalu. 

Zbog teškog stanja koje je zahvatilo BiH, Denis je otputovao čak do Holandije. Stojnić je otputovao u Holandiju isključivo zbog pomoći koja ja bh. građanima itekako potrebna. Jasmin Vranac, Azim-Ako Skibalj i Denis Stojnić sastali su se u mjestu Breda, u kafeu Roma gdje se skuplja pomoć našem stanovništvu. Oni skupljaju hranu, odjeću i neophodne potrepštine za žrtve poplava i klizišta, a sve će se uz pomoć Denisovog prijatelja Fidana Buraga transportovati u Sarajevo u Radon Plazu. 

 

Denis će sa svojim drugom Nerom transportovati tri šlepera hrane, riže, makarona i supe, te ostalih stvari, a sve to će iz Radon Plaze biti poslato u Opštinu Stari Grad. Denis je sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i vijećnikom Alijom Begićem dogovorio da ta hrana bude distribuirana najugroženijim stradalnicima klizišta u Kantonu Sarajevo. 

 

Nakon ove akvije već je dogovorena još veća, te će uskoro z Rome put Maglaja, Orašja, Šamca i Doboja krenuti novi konvoji pomoći.

Ujedinjena Bosanska Zajednica – Akcija „Srcem za Bosnu“ iz Amerike, čiji je ambasador Denis Stojnić ima za cilj pomaganje ugroženom narodu poplavljenih područja. 

 

Prikupljena novčana sredstva žele uplatiti samo Senadu Hadžifejzoviću, jer tako znaju da će sve završiti u pravim rukama. Apelujem da se hrana i dezinfekciona sredstva mogu odnijeti u hotel „Radon Plaza“ dok informacije za pomoć možete dobiti na broj 033-752-944. Ja lično i narod koji živi u dijaspori vjerujemo Senadu i znamo da će taj novac doći u prave ruke, isto kao i hrana koju nosimo u „Radon Plazu“ i da se to neće pojaviti u privatnim dućanima, kao što sam došao do saznanja da se voda prodaje i po 5 KM. Nadam se da će vlasti reagovati i odmah kazniti te zlikovce – kazao je naš najbolji MMA borac. 

Izvor:bum.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.