x

Denis Stojnić se sprema za veliku borbu protiv Bradock Silvie!

Pripreme idu po planu za našeg najboljeg MMA borca Denisa Stojnića. Trenutno su treninzi  fokusirani  u stojećem stilu po K1 pravilima, jer je Bradock Silvia 6. na Glori listi koja je trenutno najveća u K1 organizaciji.

Mada, naš Denis je uvjeren u pobjedu jer jedna od Silvinih slabih tački je brada i brzo pada iako ga ne želi podcijeniti kako kaže jer se radi o iskusnom dobrom K1 borcu i imao je već 5 pobjeda u MMA sportu i samo jedan poraz. Zadnji meč je slavio sa pobjedom u Zurichu i tako dobio šansu da izazove našeg bosanskog borca i dobije šansu za pojas svjetskog prvaka HIT-FC.

 

Da ne zaboravimo i  Denis je pobijedio legendarnog Mighty Mo koji je trenutno jedan od pet najačih nokautera u današnjici i ta je borba trajala 3 runde po 5 minuta a čitav meč se odvijao u stojećem stilu, gdje je ustvari Mighty Mo najači. Mighty Mo je poslije poraza sa  Denisom  imao je osam uzastopnih pobjeda i sve je završavao nakautom u prvoj rundi. Tako da Denis kako nam je rekao da vjeruje u pobjedu protiv Brazilca Bradock Silve i odbranu titule svjetskog prvaka Hit-Fc koju je dobio 2016. godine protiv bivšeg Belator šampiona Christiana M` pubu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.