x

Denis Stojnić u Moskvi nastupa s ljiljanima!

Denis Stojnić Bosanskohercegovački MMA borac, 10. juna u Moskvi borit će se protiv ruskog borca Ivana Štirkova. Stojnić i Štirkov će meč odraditi po MMA pravilima.

Stojnić će, kako je najavio, u Moskvi nastupati sa zastavom Bosne i Hercegovine, kao i sa ``zlatnim ljiljanima``. Štirkov je jako nezgodan, nabildan i visok borac, koji je nedavno pobijedio Big Foot Silvu. Silva je, inače, nokautom pobijedio legendarnog Fedora, što dovoljno govori s kakvim protivnikom će se naš najbolji MMA borac suočiti.

 

- Ne potcjenjujem, ali i ne precjenjujem protivnika iz Rusije. Dat ću sve od sebe da ga pobijedim - kaže Denis koji se priprema u Golden Glory akademiji u holandskoj Bredi, a njegov sparing partner je holandski borac Errol Zimmerman, holandski borac.

 

Bh. borac će za nastup u Rusiji inkasirati 25.000 eura, a ukoliko ostvari pobjedu bit će bogatiji za ukupno 50.000 eura.

 

Prije nastupa u Rusiji, Stojnić će 25. marta u Zurichu pokušati odbraniti titulu u HIT-FC protiv jednog od najboljih K1 boraca današnjice, Brazilca Andersona Braddocka Silve.

 

Stojnić i njegovi lokali nedavno su se našli u fokusu uglednog njemačkog medija ``SPIEGEL``, koji uz novine Bild Zeitung spada u najčitaniju novinu u ovoj državi. Oni su, naime, objavili članak o Sarajevu, a posebnu pažnju privukli su im lokali Denisa Stojnića. 

 

Njemački ``SPIEGEL`` je spomenuo jedan njegov kafić, te ostale njegove objekte, naravno Stojnića kao vlasnika i poznatog MMA borca, ali i autobus ``Londonac``, koji je upravo Denis zajedno sa svojim bratom Dadom jedini uspio dovesti u Sarajevo i ujedno ponuditi nešto novo gradu.

 

- ``Čast mi je pronaći se u najčitanijem mediju u Njemačkoj uz dnevne novine Bild Zeitung. Vidio sam kako se spominje i Sarajevo, te ostala naša uristička i kulturna bogatstva. Naravno da mi je drago kako jedan veliki ``SPIEGEL`` piše o mojim lokalima. Ne treba ni spominjati negativne spletke sa kojima se moja porodica susreće i to samo zbog ljubomore``; rekao je Stojnić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.