x

Derbi na Koševu, u Banjaluci bitka za opstanak!

Na premijerligaškim terenima danas će biti odigrana po jedna utakmica u okviru 3. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak. 

Od 19:00 sati na najvećem bh. stadionu snage će odmjeriti FK Sarajevo i HŠK Zrinjski, što će ujedno biti derbi, budući da su za obje ekipe bodovi veoma važni u borbi za naslov prvaka. Domaćin bi pobjegom na tabeli prestigao mostarski klub, dok bi gost trijumfom ostvario korak ka odbrani titule. 

 

U taboru Sarajeva vlada dobra atmosfera pred derbi, a uoči utakmice biranim riječima o protivniku je govorio trener Mehmed Janjoš. 

 

``Bit će to zahtjevna utakmica sa timom koji je fenomenalno vođen, a to je primjer kako treba raditi u BiH. Oni rade kako treba da se radi. To automatski pokazuje sjajne rezultate, ali uprkos svemu tome mi imamo svoju računicu i pobjedom u Tuzli trasiramo put ka Evropi, našem osnovnom cilju, a onda  će biti puno lakše napasti i trofej``, kazao je Janjoš koji na Koševu neće moći računati na Balića i Novakovića, dok se u tim vraćaju Crnkić i Husejinović. 

 

Sa druge strane, Zrinjski na Koševo stiže nakon domaćeg remija sa Željezničarom. Iz Mostara najavljuju da u Sarajevo dolaze po sva tri boda. 

 

“Sarajevo se pobjedom u Tuzli uključilo u borbu za naslov prvaka i sigurno je da će večeras pobjedom pred svojom publikom te ambicije nastojati i realizirati. S druge strane, mi nakon kvalitetne igre u drugom poluvremenu protiv Željezničara vjerujemo da ćemo odigrati kvalitetno i borbeno, a ukoliko tako bude, onda se ne plašim za rezultat. Smatram da smo u uzlaznoj putanji, da smo povratili samopouzdanje bez obzira što nismo pobijedili Željezničar, a ukoliko u utakmicu uđemo s namjerom da pobijedimo, što ću naravno zahtijevati od igrača, onda možemo očekivati kvalitetnu igru i osvajanje ne jednog, već i sva tri boda``, poručio je trener gostiju Blaž Slišković. 

 

U okviru Lige za opstanak na stadionu u Banjaluci snage će odmjeriti Metalleghe BSI i Čelik. Jajčanima je Čelik direktni konkurent u borbi za opstanak, a svjestan težine meča je i trener Mato Neretljak.

 

``Pred nama je još jedna važna i teška utakmica u kojoj smo mi kao domaćini donekle u prednosti. Spremni smo na pritisak koji ovakve utakmice nose, imali smo dovoljno vremena da se spremimo i ispravimo greške uočene protiv Olimpica. Uz podršku navijača očekujem pobjedu koja nam otvara vrata opstanka``, rekao je Neretljak.

 

U slučaju pobjede domaćih, zenički klub bi se našao u nemogućoj misiji za opstanak u društvu najboljih. Za trenera Borisa Pavića je pozitivna stvar što će moći računati na sve raspoložive snage. 

 

``Bez obzira igramo li kući ili u gostima, ime kluba i situacija u kojoj se sada nalazimo nam nalaže da moramo u svakom meču ići na pobjedu. Metalleghe je disciplinovana ekipa, čvrsta, agresivna i kompaktna. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u svoje igrače. Ako odigramo na nivou kao protiv Viteza, sa puno koncentracije i inteligencije u igri, na kraju možemo očekivati pozitivan rezultat``, nada se Pavić. 

 

Parovi i satnica:

 

Liga za prvaka:

 

Sarajevo - Zrinjski 19:00

 

Liga za opstanak:

 

Metalleghe BSI - Čelik 16:30

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.