x

Detalji jezivog slučaja čedomorstva u Zvorniku: Bebu rodila ispod tezge, pa je bacila u Drinu!

Slučaj stravičnog čedomorstva u Zvorniku jučer je duboko potresao bh. javnost. Naime, tridesetjednogodišnja žena iz sela Grbavci kod Zvornika privedena je zbog sumnje da je nakon porođaja u centru Zvornika odnijela svoje tek rođeno dijete do gradske plaže i bacila ga u rijeku Drinu. 

Jezivi slučaj otkriven je nakon što je žena potražila pomoć u zvorničkom Domu zdravlja. Ljekari su, uvidjevši da se žena porodila, a nije im mogla odgovoriti na pitanje gdje se nalazi njeno novorođenče, pozvali pripadnike Centra javne bezbijednosti Zvornik.

 

- Policiji je oko 8.40 sati prijavljeno da se u Domu zdravlja Zvornik, radi ukazivanja ljekarske pomoći, javila ženska osoba koja je rođena 1985. godine u Zvorniku. Po prijavi su postupili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Zvornik, koji su utvrdili da se žena tokom noći sa 25. na 26. decembar ove godine u periodu od 00.30 do 1 sat porodila u ulici Svetog Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče odnijela do rijeke Drine i bacila ga u rijeku - kaže Miljan Bobar, portparol CJB Zvornik. 

 

Obavljen uviđaj 

 

Uviđaj su obavili pripadnici CJB Zvornik, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Osumnjičena je privedena u policiju radi saslušanja. 

 

Građani Zvornika su bili u šoku i s nevjericom su primili ovu vijest. Niko od njih nije htio pred objektiv, ali su istaknuli da je nevjerovatno šta se oko njih dešava. 

 

Žena se porodila ispod prve tezge na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici, ispred Narodne biblioteke i platoa Kasina. Nezvanično, pretpostavlja se da je žena, koja je bila udata i ima dvoje djece, bebu bacila u Drinu s gradske plaže, gdje se na široj lokaciji održavaju ljetne manifestacije. Motiv ovog zločina još nije poznat. 

 

Tragovi krvi

 

Tragovi krvi su jučer još bili vidljivi na trotoaru, a prodavač koji tu radi bio je šokiran saznanjem o tome šta se desilo ispod njegove tezge. Na susjednim štandovima nisu bili raspoloženi za komentare, osim činjenice da su za cijeli slučaj saznali kada su vidjeli da policija nešto mjeri oko prvog štanda. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.