x

Detalji užasa pronađenog leša kod Babušnice: Tijelo mu je bilo izobličeno, vukovi su ga unakazili!

Jovica Dimitrijević (58), samac iz sela Štrbovac kod Babušnice, umro je prije četiri dana, kada se dok je išao po pomoć, smrzao u jakoj mećavi. Tijelo nesrećnog čovjeka jedva je identifikovano jer su mu divlje životinje izgrizle lice i jednu ruku. Više tužilaštvo u Pirotu potvrdilo je da je smrt nastupila usljed smrzavanja koje se desilo nakon što je Jovica iz razloga pao u snijeg sa staze koja od seoskog puta vodi ka njegovoj kući.

Dimitrijević je živio sam, a komšije su se dale u potragu pošto ga nisu vidjele gotovo dva dana, niti se iz odžaka njegove kuće vijorio dim, prenosi Srpski Telegraf.

 

– U selu je tih dana bila baš velika mećava. Međutim, Jovici je stigla neka pomoć i on je krenuo da je uzme. Inače je živio od socijalne pomoći, a imao je i bolesna pluća. Bio je dobar čovjek. Živio je od cijepanja drva i nadničenja – priča prvi komšija i dalji rođak Vlasta Marinković.

 

Tijelo je jedva identifikovano jer je nedostajao dio lica i jedna ruka, pa se pretpostavljalo da su ga oskrnavili vukovi i šakali ili seoski psi lutalice.

 

Komšije su u džepu jadnog čovjeka pronašle mobilni telefon , na koji su ga obično zvali i na osnovu kog su ga i prepoznali.

 

– Nedostajao mu je opanak na jednoj nozi i kapa koju je uvijek nosio. Tijelo je bilo izobličeno i nisam mogao da ga gledam. Ne znam šta se desilo, ali hoću da vjerujem da je sve to od leda i promrzlina – priča Marinković.

 

Kako kaže, Jovica je sahranjen u subotu, a pogreb je organizovalo desetak njegovih rođaka.

 

– Ovdje su nam većinom sve samci i samice. Malo-pomalo, pa neko umre i tako nam je svaka druga kuća prazna. Ima možda pet kuća gdje smo mi bračni parovi, ali smo svi ovdje kao na kraju svijeta – dodaje Marinković.

 

Mladen Grozdenović iz Babušnice je bio zatečen ovom viješću.

 

– Nisam čuo za taj slučaj. Žao mi je. Sva sela smo redovno obilazili i čistili snjieg – kratko je prokomentarisao Grozdenović.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.